Acasa Actualitate-InternaSocial UPDATE Finala Europa League: Oprescu cere inchiderea scolilor

UPDATE Finala Europa League: Oprescu cere inchiderea scolilor

scris de Stefan Galai
13 afisari

UPDATE: Ministrul desemnat al Educaţiei, Corina Dumitrescu, a declarat vineri că şi-a dat acordul de principiu ca, în situaţia în care Guvernul propus de USL va fi învestit luni, elevii din Bucureşti să fie liberi pe 9 mai, când se desfăşoară finala UEFA Europa League. Ea a spus pentru Agerpres că a fost contactată telefonic în acest sens de primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, şi şi-a dat acordul de principiu pentru acest lucru.

Scolile din Capitală ar putea fi închise pe 9 mai când la Bucureşti are loc Finala Ligii Europa.

Sorin Oprescu

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a cerut, vineri, ministrului Învăţământului şi Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti să declare data de 9 mai zi liberă pentru toate unităţile de învăţământ din Bucureşti.

„Am cerut, astăzi (vineri, n.r.), ministrului învăţământului şi Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti să declare data de 9 mai zi liberă pentru toate unităţile de învăţământ din Capitală. Urmăm modelul organizării în Bucureşti a summit-ului NATO, ne luăm toate măsurile pentru ca sosirea celor câteva zeci de mii de turişti să nu blocheze Bucureştiul„, a declarat Sorin Oprescu, citat de Mediafax.

Finala Ligii Europa este programată să aibă loc pe 9 mai, de la ora 21.45, pe Arena Naţională.

Peste 5.000 de angajaţi ai Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI) vor acţiona punctual, suplimentar faţă de dispozitivul curent, pentru asigurarea ordinii publice, fluidizarea traficului rutier, prevenirea incendiilor şi intervenţia în situaţii de urgenţă la finala Ligii Europa.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult