Acasa Actualitate-InternaSocial FMI cu ochii pe companiile stat

FMI cu ochii pe companiile stat

scris de Ziua Veche
7 afisari

Premierul Emil Boc s-a inteles atat cu reprezentantii Fondului Monetar International (FMI), cat si cu cei ai Comisiei Europene (CE) pe continutul proiectelor de lege privind sistemul unic de pensii si cel referitor la reponsabilitatea fiscala.

Jeffrey Franks, seful misiunii FMI de evaluare a Acordului stand-by, a insistat: „Trebuie sa ne miscam rapid cu cele doua legi”, fara sa dea detalii despre calendarul adoptarii celor doua reglementari. O noutate ar fi aceea ca FMI va include in programul cu Romania tinte privind controlul deficitelor din unele companii-cheie detinute de stat. „Dupa cum stiti, in program exista anumite prevederi de a realiza o mai bună monitorizare si un mai bun control al acestor companii, iar în programul care va urma vom stabili tinte pentru controlul deficitelor in anumite companii-cheie”, a precizat Franks, adaugand ca a avvut deja discutii amanuntite cu ministrii Transporturilor si Economiei, Radu Berceanu, respectiv Adriean Videanu. Reprezentantii delegatiilor FMI si CE prezinta miercuri, intr-o conferinta de presa desfasurata la sediul Bancii nationale, concluziile discutiilor cu autoritatile de la Bucuresti. Scopul misiunii FMI a fost revizuirea Acordului stand-by, in vederea eliberarii a doua transe, in valoare cumulata de 2,3 miliarde de euro, suma asteptata cu interes de Guvern.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult