Acasa Actualitate-InternaSocial FORT: Fǎrǎ reduceri la transport pentru pensionari și categoriile sociale defavorizate

FORT: Fǎrǎ reduceri la transport pentru pensionari și categoriile sociale defavorizate

scris de Laurentiu Banches
3 afisari

Federaţia Operatorilor Români de Transport (FORT) ia în calcul anularea transportului gratuit şi a tarifelor reduse pentru pensionari şi categoriile sociale defavorizate.

FORT: Fǎrǎ reduceri la transport pentru pensionari și categoriile sociale defavorizate

Membrii FORT, care se declară nemulţumiţi de răspunsurile primite de la Ministerul Muncii şi Ministerul Transporturilor (MT) în ceea ce priveşte plata arieratelor faţă de operatorii de transport pasageri, anunţă că iau în calcul anularea facilităţilor la tarife acordate anumitor categorii. „FORT a atras în nenumărate rânduri atenţia asupra faptului că datoriile Ministerului Transporturilor se acumulează, iar bugetul este din ce în ce mai redus. În momentul de faţă, MT are datorii restante la luna iulie 2012 faţă de operatorii de transport. Răspunsul la întrebarea clară lansată de FORT în 16 iulie nu a fost dat de nici unul din cele două ministere, care arată cu degetul la Ministerul de Finanţe. Principalul vinovat însă, de data aceasta, este Ministerul Muncii, care la începutul anului curent a anulat printr-o ordonanţă (4/2013) modificările aduse prin Legea 211/2012 de Parlamentul României la Ordonanţa 8/2011″, se arată într-un comunicat transmis miercuri, 31 iulie, de mediafax.

Principala cauză ce conduce de ani de zile la această situaţie, în care se află Ministerul Transporturilor şi transportatorii, o reprezintă sistemul greşit prin care se acordă reducerile şi gratuităţile. „Parlamentul, după nenumărate intervenţii ale reprezentanţilor FORT, a simplificat procedura de acordare a acestor facilităţi, degrevând MT şi operatorii de transport de problema financiară. FORT consideră că atâta timp cât nu există buget pentru acoperirea acestor arierate, Guvernul trebuie să revină la soluţia dată de Parlament sau pur şi simplu să renunţe să facă protecţie socială pe «spinarea» agenţilor economici din transporturi”, se mai arată în comunicat.

FORT susține că „pe fondul diminuării bugetului Ministerului Transporturilor cu încă 950 de milioane de lei, este clar că nu există şanse ca aceste arierate să fie achitate”. Acest fapt, susţine sursa citată, va conduce la refuzul transportatorilor de a mai acorda reduceri şi gratuităţi.

2 comentarii

jarnea 31-07-2013 - 19:00

unde sunt banii nostrii din impozite?

VICA 01-08-2013 - 09:30

Apogeul ineficienței manageriale privind transportul feroviar de călători a fost atins în timpul Ministrului Transportului-penalul, Relu Fenechiu, care a pus în fruntea SNTFC „CFR Călători” SA pe Valentin Dorobanțu ca Manager Privat care nu înțelege că trenurile de călători ale CFR Călători nu sunt o pierdere și pe care le anulează nejustificat și spunem nejustificat pentru că managerii de la operatorii privati le consideră rentabile și le preiau și le și înmulțesc după ce CFR Călători renunță la ele pentru că sunt nerentabile. Să înțelegem că managerii de la operatorii de transport feroviar de călători privati sunt singurii care înțeleg că trenurile de călători anulate de CFR Călători sunt foarte rentabile… Dorobantule , esti „liber” sa pleci , ne-ai demonstrat tot ce poti .

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult