Acasa Actualitate-InternaSocial Freezing rain în Bucureşti. Gheaţă peste tot FOTO

Freezing rain în Bucureşti. Gheaţă peste tot FOTO

scris de M.A.
57 afisari

Gheaţă pe crengile copacilor şi pe maşini şi un strat de polei pe asfalt. Bucureştenii au parte de freezing rain.

freezing rain 4

Freezing rain in Bucuresti

Potrivit directorului ANM, Ion Sandu, fenomenul meteo freezing rain (ploaie îngheţată) este destul de rar, însă nu total neobişnuit pentru România.Prefectul Capitalei le-a cerut primarilor să se pregătească pentru a reacţiona rapid în zilele următoare, în condiţiile în care ninsoarea s-ar putea transforma în lapoviţă sau ploaie, iar din cauza temperaturilor scăzute există pericol de polei şi de îngheţ a cablurilor electrice.

Fenomenul se formează din cauză că în straturile înalte ale atmosferei temperaturile cresc, iar la nivelul solului, unde sunt temperaturi sub zero grade, ploaia se transformă imediat în gheaţă. Astfel, în urma freezing rain, se formează o crustă subţire de gheaţă.

freezing rain 1Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a arătat în cadrul comandamentului de iarnă de duminică dimineaţă că, în prima parte a nopţii trecute, la nivelul municipiului Bucureşti, operatorii de deszăpezire au acţionat cu material antiderapant, cu prioritate în apropierea pantelor, rampelor şi podurilor. Potrivit unui comunicat al PMB, operatorii manuali au lucrat la degajarea zăpezii de la rigole şi guri de canalizare, iar în a doua parte a nopţii, după ora 2,00, au fost aplicate tratamente preventive pe străzile din urgenţa I şi II.

Primarul general a subliniat ca sunt acumulări importante de apă în majoritatea intersecţiilor şi a solicitat operatorilor de salubritate, dar şi celor de la Apa Nova să intervină la evacuarea acestora până în orele prânzului, când temperaturile încep să scadă.

Sorin Oprescu a făcut un apel la bucureşteni să evite, pe cât posibil, deplasarea cu maşina în următoarele ore pentru ca utilajele să poată acţiona cu eficienţă maximă, se arată în comunicat.

freezing rain 5Conform dispoziţiilor primarului general, operatorii vor continua tratamentele preventive cu material antiderapant pe parcursul întregii zile, iar inspectorii Corpului de Control se vor asigura că agenţii economici îţi vor îndepărta zăpada din faţa punctelor de lucru, în caz contrar fiind aplicate sancţiunile prevăzute de lege.

Sfaturi pentru traficul în condiţii de polei

freezing rain 3Temperaturile negative ce s-au înregistrat pe timpul nopţii şi ploaia din cursul zilei, au determinat formarea poleiului pe mai multe artere de circulaţie din Capitală. Pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente rutiere nedorite, Poliţia solicita conducătorilor de autovehicule:

– să reducă viteza de deplasare, în condiţiile unui carosabil acoperit cu zăpadă sau polei, să circule cu o viteză de 30km/h în localităţi şi 50km/h în afara acestora;

– să-şi asigure o bună vizibilitate curăţând parbrizul, luneta şi geamurile laterale;

– să asigure buna funcţionare a ştergătoarelor de parbriz şi a sistemului de climatizare şi dezaburire;

– să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de autoturismul din faţă, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă;

– să echipeze autovehiculul cu pneuri corespunzătoare sezonului rece;

– să nu frâneze sau să vireze brusc şi să folosească cu precădere frâna de motor;

– să respecte semnalele şi indicaţiile agenţilor de circulaţie.

Brigada Rutieră a Capitalei îi roagă pe cei care vor să circule astăzi prin Bucureşti să folosească mijloacele de transport în comun în detrimentul autoturismelor personale în măsura în care e posibil acest lucru.

Pietonii au obligaţia să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă pe la locurile semnalizate şi marcate corespunzător, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de traversare a fost observată de către şoferi.

Date fiind aceste condiţii meteo-rutiere dificile, Brigada Rutieră recomandă conducătorilor auto ca înainte de a porni la drum să se informeze despre situaţia drumurilor apelând numărul de telefon al Comandamentului Central de Iarnă 021/9360 sau pe cel al dispeceratului Brigăzii Rutiere 021/9544.

3 comentarii

Ciu Huhu 05-02-2012 - 11:53

DICTATURA lui Basescu e mai rea de o mie de ori decit orce freezing rain!!!!!!!!

Gabriel 06-02-2012 - 08:55

Hotnews este o oficina a globalismului capitalist, a tradarii de neam si tara !

Mircea 06-02-2012 - 09:40

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult