Acasa Actualitate-InternaSocial Fumatori europeni, vi se mai pregateste ceva!

Fumatori europeni, vi se mai pregateste ceva!

scris de Ziua Veche
5 afisari

Comisia Europeană a lansat vineri o consultare publică având ca finalitate înăsprirea legislaţiei antifumat, prevăzută pentru 2012, relatează AFP, citat de Agerpres.


„Tutunul nu este un produs precum celelalte. El creează dependenţă, provoacă maladii şi suferinţă pentru cetăţenii noştri şi costuri în sistemele de sănătate pentru guvernele europene, (situaţii) pe care le-am putea evita”, a subliniat comisarul european pentru sănătate, John Dalli.

Printre opţiunile avute în vedere de executivul european se află imprimarea generalizată pe pachetele de ţigări a unor fotografii care arată efectele nocive ale fumatului asupra sănătăţii, mizând pe descurajarea consumatorilor. La ora actuală, numai patru din cele 27 ţări comunitare au pus în aplicare astfel de avertizări: România, Belgia, Letonia şi Marea Britanie.

Alte propuneri se referă la reglementarea mai strictă a utilizării substanţelor ce dau dependenţă. În prezent, legea stabileşte limite maxime numai pentru nicotină, monoxid de carbon sau gudron, cere avertismente scrise pe pachete şi interzice inscripţionarea termenilor „light” sau „cu conţinut scăzut de gudron”.

0 comentariu

rusu 09-09-2010 - 11:26

In sfarsit mafiotul asta o sa ajunga la inchisoare. Sper ca si Realitatea va disparea pentru ca este o rusine pentru o tara ce sa vrea a avea presa libera.

gtr 17-09-2010 - 19:37

oricum pana aici nimic nou caci au facut legi si aprobate incat cei doi lucreaza dar nu oricum ,si problema este daca au vreun punct terminus

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult