Acasa Actualitate-InternaSocial Funar a calculat adevarata rata a somajului: 30%

Funar a calculat adevarata rata a somajului: 30%

scris de Ziua Veche
3 afisari

Gheorghe Funar, liderul PRM Cluj, a declarat sambata, la Targu Mures, ca cifra oficiala in ceea ce priveste somajul este falsa, realitatea fiind undeva pe la 30%. Funar a sustinut ca in statistica oficiala ar trebui cuprinsi si romanii plecati in strainatate, pentru ca nu au gasit de lucru in tara, adica inca 4 milioane de persoane, arata mediafax.ro.

 

 

”Pentru a calcula o cifra corecta privind somajul din Romania, trebuie luati in considerare cetatenii romani care nu au gasit locuri de munca in tara si lucreaza in strainatate. Deci mai trebuie adaugati inca 4 milioane, cel putin, de romani, si atunci veti vedea ca se ajunge la un somaj urias, cel mai mare din Uniunea Europeana, undeva in jur de 30 la suta „, a spus Funar. Acesta a spus ca declaratia referitoare la somerii din Romania facuta de presedintele Traian Basescu in Japonia „este la fel de adevarata ca si aceea referitoare la disponibilitatea a 99 % dintre romani sa asculte manele”. „Daca in 2008 Romania a avut o crestere de productivitate a muncii de 6,6%, in 2009 am inregistrat o crestere a productivitatii muncii de 11,2%. Una din modalitatile prin care patronatul a gasit solutii de crestere a productivitatii a fost trimiterea in somaj. Daca in 2008 am avut un somaj de 4,4%, in 2009 somajul a ajuns la 8,3%”, a spus presedintele Traian Basescu in Japonia.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult