Acasa Actualitate-InternaSocial Functionarii Publici: miting in 15 aprilie, greva generala in mai

Functionarii Publici: miting in 15 aprilie, greva generala in mai

scris de Ziua Veche
20 Afisari

Sindicatul National al Functionarilor Publici (SNFP) a stabilit calendarul protestelor, astfel ca in 15 aprilie va fi organizat un miting in fata Guvernului, iar in luna mai sunt programate greva de avertisment si cea generala.


 

SNFP anunta ca protestele sunt declansate din cauza nerespectarii contractelor colective de munca, a hotararilor judecatoresti definitive si irevocabile si a Codului Muncii, informeaza Mediafax. Sindicalistii sustin ca le sunt incalcate mai multe drepturi constitutionale, printre care cel la negocieri colective, cel la executarea contractului colectiv de munca si cel prin care aceste contracte reprezinta legea partilor.

De asemenea, sindicalistii mai reclama nerespectarea de catre Guvern a hotararilor judecatoresti prin care instantele recunosc drepturile angajatilor din sistemul public si prin care obliga angajatorul sa le plateasca acestora drepturile legale, precum si faptul ca orele suplimentare nu le sunt platite.

Mitingul din 15 aprilie se va desfasura, in fata Guvernului, intre 11.00 si 13.00. In mai sunt programate greva de avertisment si greva generala.

0 comentariu

Abdulah Suleiman 12-07-2010 - 18:01

To Hell with the jews!

roy 16-07-2010 - 18:37

ca din pacate toate locurile sunt ocupate d-alde Abdullah.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS