Acasa Actualitate-InternaSocial Functionarii publici picheteaza sediul Guvernului

Functionarii publici picheteaza sediul Guvernului

scris de Ziua Veche
6 afisari

Reprezentantii Federatiei Nationale a Sindicatelor din Administratie se intalnesc cu cei ai ministerelor muncii, justitiei, finantelor si de interne pentru a discuta despre problemele functionarilor publici, transmite radio Romania Actualitati.


Sindicalistii picheteaza sediul guvernului, nemultumiti, in principal, de diminuarea veniturilor prin aplicarea legii salarizarii unitare. In semn de protest fata de disponibilizarile anuntate in sectorul bugetar, comitetul confederal a hotarat declansarea grevei generale, la data de 5 mai.
Potrivit presedintelui federatiei, Valer Suciu, veniturile vor scadea cu 45 la suta prin nerecunoasterea hotararilor judecatoresti si a drepturilor prevazute in contractele colective de munca, odata cu intrarea in vigoare a legii unice de salarizare. Valer Suciu spune ca motivele protestelor au ramas aceleasi, respectiv diminuarea veniturilor si amenintarea cu pierderea locurilor de munca.
Liderul sindical a subliniat ca, din 5 mai, activitatea din primarii, consilii judetene si directiile subordonate acestor doua institutii va inceta in toata tara, sindicatele din Federatia Nationala a Sindicatelor din Administratie organizand greva de avertisment in 2 februarie.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult