Acasa Actualitate-InternaSocial Functionarii publici renunta la proteste

Functionarii publici renunta la proteste

scris de Ziua Veche
1 afisari

Reprezentantii Federatiei Nationale din Administratie Publica au anuntat ca renunta la greva programata pentru miercuri, dupa discutiile purtate marti cu reprezentantii ministerelor.


Sindicalistii precizeaza ca suspenda greva generala pana in 21 mai, perioada in care Guvernul promite ca va realiza o baza de date cu privire la reincadrari, astfel incat sa fie facuta o analiza exacta a celor care au pierdut la salarii in urma aplicarii Legii 330/2009 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice, informeaza Mediafax. Lideri ai Federatiei Nationale a Sindicatelor din Administratie (FNSA) s-au intalnit, marti, cu reprezentanti ai ministerelor Muncii, Justitiei, Finantelor si Internelor in incercarea de a li se rezolva solicitarile sindicalistilor, care amenintau ca de miercuri vor intra in greva generala pe termen nelimitat. Aproximativ 400 de functionari publici au protestat, saptamana trecuta, in fata sediului Guvernului. Oamenii sunt nemultumiti de reducerea cu aproximativ 45 la suta a veniturilor, odata cu intrarea in vigoare a legii unice de salarizare si de amenintarea cu disponibilizarile. Acestia au sustinut atunci ca au ajuns in situatia in care nu-si mai pot sustine cheltuielile. Biroul Federal al FNSA a hotarat in unanimitate declansarea grevei generale in 5 mai, deoarece Guvernul nu a respectat promisiunile facute in februarie atunci cand sindicalistii au suspendat protestele. Din cei 50.000 de sindicalisti afiliati la FNSA, 35.000 au semnat pentru declansarea grevei din 5 mai.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult