Acasa Actualitate-InternaSocial Functionarii publici vor putea fi concediati si cand sunt in concedii medicale

Functionarii publici vor putea fi concediati si cand sunt in concedii medicale

scris de Ziua Veche
2 afisari

Ministerul Administraţiei şi Internelor a supus dezbaterii publice proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Legii 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici.


Funcţionarii publici vor putea fi concediaţi sau mutaţi pe alte posturi şi în perioada în care aceştia sunt în concediu de boală, în concediu de maternitate sau de creştere şi îngrijire a copiilor, scrie în proiect.

După intrarea în vigoare a modificărilor la Statutul funcţionarilor publici ar urma să fie abrogat articolul 36 din Legea 188/1999, potrivit căruia „în perioada concediilor de boală, a concediilor de maternitate şi a celor pentru creşterea şi îngrijirea copiilor, raporturile de serviciu nu pot înceta şi nu pot fi modificate decât din iniţiativa funcţionarului public în cauză”.

Raporturile de serviciu ar urma să se suspende în perioada în care funcţionarul public desfăşoară activitate sindicală pentru care este prevăzută suspendarea în condiţiile legii.

Raportul de serviciu se vor suspenda de drept atunci când funcţionarul public este încadrat la cabinetul unui demnitar, primar sau preşedinte al consiliului judeţean ori la cancelaria prefectului, precum şi atunci când este desemnat de către autoritatea sau instituţia publică să desfăşoare activităţi în cadrul unor misiuni diplomatice ale României, unor organisme sau instituţii internaţionale, potrivit proiectului de act normativ.

Pe perioada suspendării, raporturile de serviciu ale funcţionarilor publici nu pot înceta şi nu pot fi modificate decât din iniţiativa sau cu acordul acestora.

Proiectul prevede că studiile universitare sau studiile de doctorat nu sunt considerate forme de perfecţionare profesională şi nu pot fi finanţate din bugetul de stat sau din bugetul local.

Proiectul mai prevede şi că la încetarea raportului de serviciu, funcţionarul public nu îşi mai păstreaza drepturile dobândite în cadrul carierei.

 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult