
„Învăţătoarea din Caracal se află în greva foamei pentru că nu i s-a acordat creşterea de 50 la sută. Am vizitat-o sâmbătă, am avut o discuţie foarte lungă cu dânsa, i-am înţeles motivele, i le respect. Am încercat să vedem exact care sunt soluţiile legale referitoare la revendicările pe care le face, am discutat şi cu prefectul judeţului Olt. I-am explicat o serie de elemente, inclusiv cele referitoare la grila de salarizare, am avut o discuţie foarte lungă. Sper ca doamna învăţătoare să fi înţeles că ministrul Educaţiei este alături de profesori, aşa cum este alături de elevi, şi de părinţi. Am discutat şi duminică, telefonic, şi monitorizez foarte îndeaproape situaţia”, a declarat Funeriu.
El a mai spus că din discuţiile purtate a înţeles că învăţătoarea ar avea şi un litigiu cu Primăria Caracal.
Învăţătoarea din Caracal, care se află în greva foamei de la sfârşitul lunii august din cauza diminuării salariului cu 25 la sută, a fost transferată, vineri seară, în stare gravă de la spitalul din localitate la Institutul de Diabet şi Boli de Nutriţie din Capitală, ea refuzând perfuziile şi hidratarea.
Învăţătoarea Cristina Anghel, care de 42 de zile este în greva foamei, a declarat, luni, că va accepta perfuziile numai atunci când medicii îi vor spune că viaţa ei este pe muchie de cuţit şi îi atrage atenţia preşedintelui că mai târziu pentru ea poate fi prea târziu.
Învăţătoarea a mai spus că face greva foamei împotriva celor de la guvernare.