Acasa Actualitate-InternaSocial Funeriu: Noua lege a Educatiei loveste in interesele nelegitime din invatamantul superior

Funeriu: Noua lege a Educatiei loveste in interesele nelegitime din invatamantul superior

scris de Ziua Veche
2 afisari

Ministrul Educatiei Daniel Funeriu a declarat duminica, la Alba Iulia, ca invatamantul universitar va fi curatat cu adevarat doar dupa ce Senatul Romaniei va vota noua Lege a Educatiei si se vor aplica noile prevederi legale.


„Dupa cum bine stiti aceasta Lege a Educatiei loveste in interesele nelegitime din invatamantul superior, motiv pentru care in Senatul Romaniei cei care au interese directe ca invatamantul superior sa nu fie curatat blocheaza aceasta lege”, a spus Funeriu.

Ministrul a precizat ca in ultimele zile a facut o analiza a banilor care au fost distribuiti universitatilor pentru investitii si a observat ca au exista „abuzuri” in distribuirea acestor sume.

„Este oare o intamplare ca in mandatul doamnei Andronescu, Universitatea Politehnica a primit de doua si de trei ori mai multi bani pe investitii decat Universitatea Bucuresti sau alte universitati similare cu Universitatea Politehnica. Ei bine, aceste abuzuri trebuie sa se incheie. Vedem influenta foarte negativa a amestecului politicului in viata universitatilor”, a afirmat Funeriu.

Intrebat de conflictul dintre fostul ministru al Educatiei Ecaterina Andronescu si Universitatea „Spiru Haret”, Daniel Funeriu a spus ca a fost doar „un razboi mediatic care nu a dus la nicio rezolvare punctuala a situatiei”.

„A fost un razboi mediatic. Din pacate, pe fapte daca ne uitam rezultatele incep sa apara doar acum cand aplicam legea. In mandatul meu legea va fi aplicata in totalitate si nu cred ca vor exista cazuri in care sa se comita abuzuri. Avem o gandire foarte clara la nivelul ministerului pentru ca aceste abuzuri sa se incheie”, a adaugat Funeriu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult