Acasa Actualitate-InternaSocial Furtuna a oprit Unitatea 1 a CNE Cernavodă

Furtuna a oprit Unitatea 1 a CNE Cernavodă

scris de M.A.
5 afisari

Noaptea trecută, ca urmare a furtunii de mare intensitate (vânt foarte puternic, care a suflat pe alocuri cu viteza de 90 km/h) din Dobrogea, zona Cernavodă, din cauza unor perturbaţii în liniile de transport energie electrică conectate cu statia de 400 Kv Cernavodă, un transformator de alimentare servicii proprii ale Unităţii 1 a declanşat şi a determinat deconectarea în mod automat a  Unităţii 1  de la Sistemul Energetic Naţional.

Furtuna a oprit Unitatea 1 a CNE Cernavodă

Furtuna a oprit Unitatea 1 a CNE Cernavodă

Atât sistemele de proces, cât şi cele de securitate au acţionat conform proiectului, reactorul Unităţii 1 fiind în prezent oprit – precizează surse oficiale din cadrul Nuclearelectrica.. Se analizează situaţia şi se derulează activităţi în vederea repornirii, care se estimează a avea loc în dimineaţa zilei de joi, 6 decembrie.. Unitatea 2 a CNE Cernavodă funcţionează normal la parametrii nominali. Nu există nici un pericol, nici pentru mediu şi nici pentru populaţie sau personalul propriu din cauza acestei situaţii.

Acoperişiuri smulse, maşini distruse

Furtuna de noaptea trecută a făcut ravagii în mai multe localităţi; în Poarta Albă, acoperişul şcolii din localitate a fost smuls. Conducerea unităţii şcolare a decis ca astăzi să nu se mai ţină orele de curs şi elevii să plece acasă. Şi la Mihail Kogălniceanu au fost distruse acoperişurile a trei blocuri de locuinţe, iar mai mulţi copaci au fost smulşi din rădăcini şi au căzut peste maşinile parcate în zonă. Încă nu se poate evalua valoarea pabgubelor produse de furtună.

Mai multe puncte termice din Constanţa au rămas fără curent electric, motiv pentru care mii de constănţeni vor sta în frig şi nu vor avea apă caldă până la remedierea defecţiunilor. Tot din cauza furtunii au fost afectate mai multe staţii de tratare a apei, astfel că zone întregi din municipiul Constanţa dar şi localităăţi ale judeţului au rămas fără apă potabilă.

Cu toate că, la ora 11.00 expira avertizarea de cod portocaliu de furtună, pericolul nu a trecut. În urmă cu câteva minute Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare de cod galben de furtună, valabilă pentru judeţele Constanţa şi Tulcea, până la ora 14.10. Se vor semnala intensificări ale vântului ce vor atinge şi depăşi la rafală 55 km/h şi izolat 75 km/h.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult