Acasa rss 1asig Furtună în ţară. Vântul, ploaia şi fulgerele au făcut ravagii (VIDEO)

Furtună în ţară. Vântul, ploaia şi fulgerele au făcut ravagii (VIDEO)

scris de C.P.
5 afisari

Copaci smulşi din rădăcini, stâlpi prăbuşiţi şi acoperişuri luate de vânt. În Curtea de Argeş acoperişul unui liceu a luat foc din cauza unui fulger, iar în Timişoara mai multe maşini au fost distruse din cauza copacilor căzuţi.

foto expressdebanat.ro/

În Timişoara, vântul puternic o doborât un copac peste mai multe maşini. În cădere, ramurile s-au agăţat de firele de electricitate şi au tras după ele şi un stâlp.

Furtuna a făcut prăpăd în Timiş. În oraşele Gătaia şi Deta, zeci de acoperişuri au fost luate pe sus şi azvârlite la zeci de metri departare. Culturile de pe sute de hectare de teren au fost distruse de ploaia torenţială şi de grindină. Cel mai rau au fost lovite culturile de floarea soarelui, de porumb şi rapiţă. Potrivit primarului comunei Gătaia, în multe sate pagubele sunt foarte mari. Acestea vor fi evaluate în cursul acestei zile, iar reprezentanții primăriei vor cere ajutor prefecturii Timiș.

În judeţul Caraş-Severin, aflat timp de o oră sub atenţionare de cod portocaliu de furtuni, ploaia şi grindina au lăsat 10 localităţi fără curent electric. Acoperişurile din ţiglă a aproximativ 600 de case din localitatea Bozovici din judeţul Caraş-Severin au fost sparte în urma unei furtuni puternice, cu grindină, iar zeci de curţi şi străzi au fost inundate, în timp ce un drum naţional a fost parţial blocat de copaci căzuţi. În Curtea de Argeş, acoperişul unui liceu a luat foc după ce a fost lovit de fulger.

COLEGIUL NAȚIONAL VLAICU VODĂ, ÎN FLĂCĂRI

Meteorologii spun că ploile violente şi vijeliile au fost provocate de un frontul atmosferic a cărui trecere prin România se încheie dimineaţă. Vremea se va încălzi apoi, treptat, până la sfârşitul săptămânii.

Mai multe localităţi din judeţul Giurgiu au rămas fără curent electric.

„S-au înregistrat cazuri de copaci căzuţi pe carosabil în localităţile Varlam, Grădiştea, Mihăileşti şi Iepureşti, pe DJ 411. În satul Grădiştea, comuna Comana, un brad a căzut peste o casă, dar s-a acţionat pentru îndepărtarea lui”, a declarat Mădălina Boţoroagă, purtătorul de cuvânt al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu.

Satele Mogoşeşti, Budeni şi Grădişte sunt localităţi în care alimentarea cu electricitate este parţial afectată.

Furtună puternică aseară şi în Vâlcea. În oraşul Berbeşti a plouat trei ore fără oprire. Mai multe gospodării au fost inundate, iar vântul puternic a luat pe sus zeci de acoperişuri.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult