Acasa Actualitate-InternaSocial Furtuna si ploaia a făcut prăpăd în Constanţa. Viitura de la Corbu – Năvodari

Furtuna si ploaia a făcut prăpăd în Constanţa. Viitura de la Corbu – Năvodari

scris de A.P.
47 afisari

Mai multe persoane au solicitat intervenţia pompierilor, luni seară, după ce au rămas blocate în autoturisme, pe un drum judeţean din Constanţa, în urma unei viituri provocate de o ploaie torenţială, printre pasageri aflându-se şi copii.

furtunaDrumul judeţean 226 s-a transformat repede într-un lac, iar autovehiculele au început pur şi simplu să plutească. Pentru că toată zona era inundată, poliţiştii de la Rutieră au închis circulaţia în zonă. Au trecut doar pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea” și echipajele Serviciului de Ambulanță Constanța. Cei de la ISU au intervenit cu un autoturism de teren pentru salvarea oamenilor blocați în mașinile surprinse de viitură. Patru oameni au avut nevoie de îngrijiri medicale şi au ajuns la spital.

20 de maşini au rămas blocate iar oamenii baricadaţi în ele au sunat în disperare pe numărul unic de urgenţă.

Au fost salvaţi de echipajele ISU iar 4 dintre ei au ajuns cu ambulanţele la spital.

Pe când credeau că s-a aşternut liniştea, o a doua viitură a lovit comuna Corbu. Zeci de gospodării au fost inundate de apa ce s-a revărsat cu furie.

Primăria Năvodari a intervenit şi ea cu un utilaj de mare tonaj pentru a-i scoate din mâl pe oamenii blocaţi. Potrivit localnicilor, în unele locuri apa a depășit chiar și un metru, iar mai multe animale au murit înecate.

Un angajat al pescăriei Corbu a fost dat dispărut. Echipajele ISU l-au căutat mai bine de o oră. Potrivit primarului din Năvodari, chiar și mașina șefului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă a rămas blocată pe câmp în timpul căutărilor. Din fericire, bărbatul a fost găsit în viaţă de echipajele de intervenţie.

Oamenii a căror case au fost grav afectate de viitură au fost cazaţi la Căminul Cultural din localitate.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult