Acasa Actualitate-InternaSocial George Manciu: ”Autoritățile din București au fost luate prin surprindere de începerea școlii”

George Manciu: ”Autoritățile din București au fost luate prin surprindere de începerea școlii”

scris de A.P.
29 afisari

Miercuri, la sediul Pro România Sector 2 a avut loc conferința de presă susținută de deputatul Sorin Cîmpeanu și noul membru al partidului, George Manciu. Principala temă de discuție a fost starea învățământului din București la începutul noului an scolar.

Conform comunicatului emis de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență București, doar 22 de unități de învățământ din 420 au autorizație de securitate în caz de incendiu. Soluția oferită de PRO România la această problemă se bazează pe accesarea fondurilor europene și pe conlucrarea dintre ministere.

George Manciu, expert în administrație publică: ”Probabil, autoritățile au fost luate prin surprindere de începerea școlii. S-au întâlnit cu o săptămână înainte de startul cursurilor într-un așa-numit comandament. Abia acum și-au dat seama că este o urgență? Sunt foarte îngrijorat de ce se întâmplă în București la nivelul instituțiilor de învățământ. Am terminat școala nr. 39 din Colentina. Am fost zilele trecute, există același teren în pantă de acum 20 de ani. Liceul ”Lucian Blaga” arăta la fel ca acum 15 ani. Putem accesa fonduri europene pentru consolidare școlilor, grădinițelor, dar stăm și plângem în fața oamenilor că suntem săraci și nu avem bani.”

Sorin Câmpeanu, fost ministru al Educației: ”Problema în întregul sistem educațional este lipsa de viziune pe termen lung. Eu sunt conștient că problemele nu se pot rezolva mâine, nici într-o lună și nici peste un an. Avem nevoie de o strategie pe termen lung care să fie pusă în practică indiferent de numele ministrului de la guvernare. Avem nevoie de o abordare constructivă. Tot acest sistem nu este doar treaba Ministerului Educației, este treaba a trei-patru ministere. Trebuie implicare și din partea Ministerului Sănătății, al MAI și, în final, al Finanțelor.”

Viziunea celor de la PRO România în legătură cu educația și infrastructura școlară este una diferită față de cea prezentată de partidele mainstream. Ideea unei strategii pe termen lung  care să pună la punct infrastructura educațională și conclucrarea eficientă dintre mai multe minstere, pare o idee simplă, și totuși, nu a fost pusă până acum în aplicare de partidele care s-au perindat la guvernare.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult