Acasa Actualitate-InternaSocial Ghiduri de practica medicala pentru 21 de specialitati

Ghiduri de practica medicala pentru 21 de specialitati

scris de Ziua Veche
3 afisari

Ministerul Sanatatii a anuntat ca de luna viitoare medicii specialisti din 21 de ramuri ale medicinei vor avea la dispozitie ghiduri de diagnostic si tratament pe baza carora pot decide asupra ingrijirilor care trebuie acordate intr-o anumita circumstanta bolnavului. Aceste ghiduri standardizeaza practica medicala si descriu pasii pe care trebuie sa ii urmeze medicul in investigarea bolilor si in administrarea tratamentelor medicale, in functie de stadiul afectiunii respective.


Documentele realizate de catre specialistii din comisiile Ministerului Sanatatii dupa modele europene nu suspenda judecata profesionala, atentioneaza insa aceasta institutie. 

„Este inca un pas important pe care il facem pentru eficientizarea sistemului. Aceste ghiduri vin sa puna ordine asupra modului in care sunt tratati pacientii, dar si asupra felului in care sunt cheltuite resursele. Documentele uniformizeaza practica medicala si sprijina medicul în luarea deciziilor”, sustine ministrul Sanatatii, Cseke Attila.

 Ministerul Sanatatii a mai elaborat anterior astfel de ghiduri de practica medicala pentru specialitatile ginecologice si pentru alte 12 afectiuni cu raspandire larga. Actualul set de ghiduri va fi destinat specialitatilor: anestezie si terapie intensiva,cardiologie, dermato-venerologie, diabet, endocrinologie, gastroenterologie si hepatologie, geriatrie si gerontologie, medicina de familie, medicina interna, nefrologie, neurologie, oncologie, pneumologie, alergologie si imunologie clinica, psihiatrie si psihiatrie pediatrica, reabilitare, medicina fizica si balneologie, reumatologie, obstetrica-ginecologie, otorinolaringologie, urologie şi anatomie patologica.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult