Acasa Actualitate-InternaSocial Gimnaziu de IX clase prin noua lege a Educatiei

Gimnaziu de IX clase prin noua lege a Educatiei

scris de Ziua Veche
2 afisari

.Invatamantul obligatoriu va fi de zece clase, prin includerea clasei pregatitoare in ciclul primar si a clasei a IX-a in ciclul gimnazial, au stablit deputatii Comisiei de Invatamant, acceptand astfel textul propus de Guvern.

Cele 10 clase obligatorii sunt formate din cinci ani de scoala primara – care includ un an pregatitor, si cinci ani de gimnaziu, in care este inclus primul an de liceu, care in actuala lege este casa a IX-a. Ministrul Educatiei Daniel Funeriu, prezent la dezbateri, a sustinut ca trecerea clasei a IX-a la gimnaziu este prevazuta pentru elevii care incep in acest an clasa a V-a.

Deputatii au acceptat si solicitarea Patriarhului Daniel de eliminare a prevederii ce dadea posibilitatea elevilor ca, la cerere, sa poata urma alte cursuri in locul celui de religie. Comisia a decis ca religia este disciplina scolara in invatamantul primar, giminazial, liceal si profesional, si este parte a trunchiului comun. “La solicitarea scrisa a parintelui, tutorelui sau a elevului daca este major, acesta poate sa nu frecventeze orele de religie”, spune amendamentul adoptat. In textul Guvernului era prevazut “la cerere, in locul orei de religie, elevii pot urma cursuri de istoria religiilor, istoria culturii si artelor sau alte cursuri utile in formarea comportamentului etic, social sau comunitar”.

0 comentariu

lica 15-07-2010 - 18:03

Vor fi dati afara doar cei acre nu isi achita cota stabilita de esaloanele superioare , asa cum a fost si la Fabrica de permise de conducere de la Arges sau marile smenarii de la Craiova sau de oriunde din Romania , statul cel mai mafiot din U.E.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult