Acasa Actualitate-InternaSocial Giurgiu: Bilanțul inundațiilor cauzate de Neajlov și Dâmbovnic

Giurgiu: Bilanțul inundațiilor cauzate de Neajlov și Dâmbovnic

scris de Laurentiu Banches
13 afisari

Aproximativ 500 de hectare de teren agricol, pășuni și păduri sunt inundate în urma precipitațiilor căzute în ultimele zile, a revărsării râurilor Neajlov și Dâmbovnic și a scurgerii apei de pe versanți.

Giurgiu: Bilanțul inundațiilor cauzate de Neajlov și Dâmbovnic  (foto:stiriflux.ro)

Giurgiu: Bilanțul inundațiilor cauzate de Neajlov și Dâmbovnic (foto:stiriflux.ro)

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Giurgiu a anunțat luni, 8 decembrie, că au fost afectate de inundații localitățile Iepurești, Bulbucata, Clejani și Bucșani, fiind inundate 185 de hectare de terenuri agricole, 30 de hectare de păduri și 263 de hectare de pășuni și un podeț, două curți și două grădini. Pe drumul comunal 153, între Iepurești și Chirculești, apa s-a deversat pe o lungime de o sută de metri, iar pe drumul comunal 139, între Bulbucata și Teișor, apa s-a deversat pe o lungime de 55 de metri. Pe drumul comunal Poarta Luncii apa s-a deversat pe o lungime de 20 de metri. Autoritățile locale susțin, însă, că toate drumurile afectate sunt circulabile.

În județul Giurgiu este în vigoare o atenționare de cod portocaliu pentru creșteri ale cotelor apelor râurilor, fiind în creștere râurile Sabar, Neajlov, pe tronsonul Vânătorii Mici — Crevedia Mare — Vadu Lat — Bulbucata — Singureni — Iepurești — Călugăreni — Comana și Dâmbovnic, pe tronsonul Roata de Jos — Mârșa — Vadu Lat, confluența cu râul Neajlov, potrivit Agerpres. Inundațiile produse în județ sunt ca urmare a revărsării apelor din Neajlov și Dâmbovnic, a scurgerii apelor de pe versanți și din precipitații. În ultimele ore cantitățile de apă din ploi au mai scăzut în intensitate, cele mai mari cantități fiind înregistrate la Mârșa și în municipiul Giurgiu, unde cantitățile au fost de 6,2, respectiv 0,7 litri pe metru pătrat în 24 de ore.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult