Acasa Actualitate-InternaSocial Grecia, pe primul loc ca tara angajatoare pentru romani

Grecia, pe primul loc ca tara angajatoare pentru romani

scris de Ziua Veche
0 afisari

Joburile oferite romanilor in strainatate au scazut, in luna martie, cu 40 la suta, Grecia mentinandu-se in continuare pe primul loc ca tara angajatoare, potrivit unui studiu realizat de balaur.ro pentru luna aprilie.


 

Potrivit analizei ofertei online de locuri de munca pentru luna aprilie, joburile oferite romanilor din strainatate au scazut semnificativ, tarile cu cele mai mari scaderi fiind Cehia (-74,7%), Germania (-36,8%) si Statele Unite (- 42,5%), se arata intr-un comunicat al balaur.ro, citat de Mediafax. Grecia se mentine in continuare pe primul loc ca tara angajatoare, cu o crestere de 11,5 la suta.

In ce priveste piata de locuri de munca din Romania, analiza ofertei online arata ca domeniul Publicitate/PR a crescut semnificativ, cu 40,5 la suta, urmat de Marketing cu 32,5 la suta.

Singurul domeniu care a inregistrat o scadere in aceasta luna este Educatie/Arta/Cultura, cu 6,1 la suta. Cu toate acestea, fata de nivelul din decembrie 2009, exista aproape de 2,5 ori mai multe joburi in aceasta arie.

Topul domeniilor cu cele mai multe locuri de munca s-a mentinut. Pe primele locuri se situeaza in continuare Vanzari/Comert, IT/Telecomunicatii si Finante/Contabilitate/Asigurari. Toate trei au inregistrat cresteri de peste 15 la suta. Ca locuri de munca pe cap de locuitor, Bucurestiul este in continuare pe primul loc. Numarul ofertelor la mia de locuitori este in continua crestere: de la 3,50 cat era la 1 februarie la 3,81 la 1 martie, iar acum la 5,08. Pe locul doi se afla judetul Timis cu 2,82 oferte la mia de locuitori. Studiul balaur.ro a fost facut pe un esantion de joburi provenind din principalele 22 de site-uri cu oferte de joburi, avand un grad de reprezentativitate estimat de 73 la suta.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult