Acasa Actualitate-InternaSocial Grevă de avertisment în portul Constanţa

Grevă de avertisment în portul Constanţa

scris de B.C.R
10 afisari

Aproape trei sute de muncitori portuari de la Compania de remorcaj Coremar întrerup lucrul luni dimineaţă cu o grevă de avertisment, declarându-şi nemulţumirea faţă de nivelul salariilor.

Sindicaliştii arată că negociază de mai bine de patru luni cu conducerea companiei clauzele contractului colectiv de muncă, fără succes. Iniţial, reprezentanţii muncitorilor cereau o mărire de salariu de 4,5%, la care au renunţat după ce li s-a explicat că societatea nu poate susţine această creştere.

Acum, principala revendicare a sindicaliştilor este păstrarea drepturilor câştigate de-a lungul timpului din vechiul contract colectiv de muncă pentru că, spun ei, intenţia conducerii este de a le diminua. Se doreşte micşorarea salariilor compensatorii în caz de disponibilizări, dar şi a ajutorului de deces.

În cazul în care doleanţele sindicaliştilor nu vor fi soluţionate, angajaţii societăţii sunt hotărâţi să treacă la următoarea formă de protest – greva generală.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS