Acasa Actualitate-InternaSocial Grevă de avertisment la metrou, marţi dimineaţă

Grevă de avertisment la metrou, marţi dimineaţă

scris de M.A.
2 afisari

Membrii Sindicatului Liber Metrou – Unitatea vor participa marţi, între orele 04.00 – 06.00, la o grevă de avertisment, determinată de eşecul înregistrat în urma negocierilor susţinute în data de 12 septembrie cu administraţia Metrorex.

Grevă de avertisment la metrou, marţi dimineaţă

Grevă de avertisment la metrou, marţi dimineaţă

‘În cazul nesoluţionării prezentului conflict colectiv de muncă, în data de 30 septembrie va fi declanşată greva propriu – zisă, pe termen nelimitat. Problemele noastre sunt legate mai ales de scăderea calităţii vieţii, în condiţiile în care de cinci ani nu putem negocia un contract colectiv de muncă pentru acoperirea indicelui de inflaţie’, a declarat Ion Rădoi, preşedintele USLM, transmite Agerpres.

Potrivit vicepreşedintelui USLM, Marian Bărăgan, sindicaliştii de la Metrou sunt nemulţumiţi şi de absenţa finanţării pentru asigurarea condiţiilor la locurile de muncă, dar şi în vederea continuării lucrărilor la Magistrala V, Drumul Taberei-Universitate, în mare parte sistate.

Cea de-a treia revendicare a sindicaliştilor vizează modificarea legilor care reglementează relaţiile de muncă, în special Legea dialogului social şi Codul Muncii.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult