Acasa Actualitate-InternaSocial Grevă generală în administrația publică

Grevă generală în administrația publică

scris de A.A.
16 afisari

Membrii de sindicat din administrația publică vor întrerupe joi activitatea, protestând astfel față de neaplicarea legii salarizării unitare.

greva administratia publicaPotrivit lui Petru Dandea, vicepreședinte CNS Cartel Alfa, la nivel național peste de 30.000 de oameni vor fi joi în grevă generală.

”Am încercat să găsim soluții printr-un dialog cu reprezentanții Guvernului, dar nu am putut până în acest moment să avem un punct de vedere comun. Mai bine de 20 de clase de salarizare se află la pragul salariului mediu sau chiar sub acest prag. Aproximativ 25% din personalul din administrația publică se află în zona salariului minim, sub 1.000 de lei. Amânarea acestei legi este complet aberantă din punctul nostru de vedere”, a explicat, marți, Petru Dandea, într-o conferință de presă.

Greva va începe odată cu demararea programului și va dura întreaga zi de lucru.

Totodată, în fața Primăriei Generale a Municipiului București, vor protesta până la 600 de salariați în intervalul orar 10,00 — 12,00.

Potrivit unui comunicat al CNS Cartel Alfa, alte revendicări ale sindicaliștilor din administrație vizează reglementarea și liberalizarea acordării, începând cu anul 2015, a tichetelor de masă sau a normei de hrană pentru toți salariații din administrația publică locală, în limita bugetelor aprobate prin hotărâri de consiliu, în măsura în care aceste instituții realizează și sunt finanțate parțial și din venituri proprii. De asemenea, sindicaliștii din administrație cer creșteri salariale sau aplicarea, începând cu anul 2015, a Legii nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice.

CNS Cartel ALFA susține revendicările tuturor lucrătorilor din administrație prin care se promovează o politică de salarizare unitară cu respectarea principiului ‘la muncă egală, salariu de valoare egală’, principiile muncii decente și ale dialogului social participativ’, afirmă președintele confederației sindicale, Bogdan Hossu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult