Acasa Actualitate-InternaSocial Greva generală la metrou şi RATB, amânată

Greva generală la metrou şi RATB, amânată

scris de M.A.
5 afisari

Greva generală la metrou şi RATB anunţată pentru 30 septembrie a fost amânată, pentru a putea continua negocierile cu echipa guvernamentală.

Greva generală la metrou şi RATB, amânată

Greva generală la metrou şi RATB, amânată

„Ca urmare a negocierilor începute pe data de 18 septembrie, între reprezentanţii Federaţiei din Trasporturi, Transloc şi Servicii Publice «ATU – România» şi echipa guvernamentală, dar în primul rând din respect pentru cei peste 700.000 de călători care folosesc zi de zi metroul bucureştean, greva propriu-zisă de la metrou anunţată pentru data de 30 septembrie 2013 se va amâna până pe data de 14 octombrie 2013. În acest timp negocierile vor continua şi sperăm că se vor găsi şi soluţii”, a spus Ion Rădoi, preşedintele Unităţii Sindicatului Liber Metrou (USLM), citat într-un comunicat de presă.

Liderul sindical a precizat că şi greva de solidaritate de la RATB a fost amânată tot până în 14 octombrie.

Sindicaliştii Metrorex l-au abordat pe premierul Victor Ponta, miercuri, pe şantierul Magistralei 5, şi i-au solicitat să îi primească la Guvern pentru a discuta despre indexarea salariilor, spunându-i că nu dispune de toate datele şi că îi vor prezenta ei situaţia corectă, transmite Mediafax.

Ponta a arătat că declanşarea grevei la metrou nu ar fi un gest corect şi de bun-simţ, în condiţiile în care Metrorex beneficiază de subvenţii de la buget, respectiv din încasările strânse de la toţi românii, nu doar de la bucureşteni.

„Evident că îmi doresc să nu existe grevă la metrou. Noi dăm în fiecare an subvenţie la metrou din banii tuturor cetăţenilor României, şi cel din Sălaş, şi cel din Botoşani plăteşte pentru metrou, aşa încât asta ar mai lipsi acum, să avem şi o grevă. Cred că nu ar fi corect şi de bun-simţ”, a spus Ponta. El a precizat că ministrul Transporturilor şi ministrul delegat pentru Buget vor continua dialogul cu sindicatele.

9 comentarii

mircea 26-09-2013 - 17:17

si daca fac greva cui foloseste???Ei si merg pe jos la serviciu,ca miscarea face bine sanatatii,ori cu transportul in comun sau pe jos ,e mai bine pe jos ca este bine pentru administratia lui Oprescu, nu-l mai pune sa se gandeasca la profit

pathfinder 26-09-2013 - 17:23

Din categoria: oare ce-o fi vrut sa spuna?!?

mircea 26-09-2013 - 17:47

miscarea face piciorul mic si mintea ascutita,prea multi taranoi au facut promovari fara de profit,dar ei au acasa la ei inca privata pe unde apuca ca uN-uNUL

pathfinder 26-09-2013 - 17:53

Aha.
Acu’ e limpede ca lumina zilei. 🙂

E bine ca nu te oftici.

UnUL 26-09-2013 - 18:17

Domnule Pathfinder, ai înțeles ceva din postarea lui mirciulică (neapărat cu m mic!)? Că mărturisesc că eu nu i-am găsit nicio logică.

pathfinder 26-09-2013 - 18:20

Absolut nimic.
Ca de obicei…

Doar glumeam la 17:53…

Pribeagul 26-09-2013 - 17:37

„în condiţiile în care Metrorex beneficiază de subvenţii de la buget, respectiv din încasările strânse de la toţi românii, nu doar de la bucureşteni.”

O situatie greu de inteles.

O intreprindere de inalt nivel tehnic, fara probleme de desfacere, sa fie subventionata din banii tuturor?

Este timpul sa invete aceasta lectie toti guvernantii, oricit de buna ar fi o intreprindere, fara o gestiune cit de cit corecta se duce la fund. O gaura neagra nu se umple oriciti bani ai baga in ea.

pathfinder 26-09-2013 - 17:56

O gaura neagra nu se umple in general.
Cel putin asa sustin astronomii.
Da cine stie?

mircea 27-09-2013 - 07:51

ce vina am eu ca voi sunteti grei da cap si aveti fisa patrata,ce bine ar fi sa vina o stabilizare(nu numai monetara) poate va prinde si pa voi impreuna cu Vasilescu si Isarescuu

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult