Acasa Actualitate-InternaSocial Guvernul acoperă o treime din subvenţia la căldură pentru populaţia Capitalei

Guvernul acoperă o treime din subvenţia la căldură pentru populaţia Capitalei

scris de Ziua Veche
2 afisari

„Subvenţia acordată de Guvern reprezintă o treime din necesar şi vine în completarea eforturilor noastre. Este vorba de 100 miliarde de lei vechi”, a precizat primarul general Sorin Oprescu, citat de Agerpres.


El a adăugat că practic majoritatea populaţiei Capitalei, respectiv aproximativ 450.000 de familii – bătrâni, copii, studenţi şi alte categorii defavorizate -, va beneficia în continuare de subvenţia la căldură de 124 de lei pe gigacalorie în această iarnă, urmând ca celelalte categorii de oameni cu venituri de peste 2.500 lei pe familie (4 membri) să plătească 300 lei pe gigacalorie.

„Depinde foarte mult şi de cum înregistrează şi răspund administratorii asociaţiilor de bloc. Fiecare va cere în bloc lămuririle necesare, iar el va face socotelile sub declaraţie de responsabilitate directă dacă începe să ne aiurească„, a spus Oprescu.

Edilul-şef a menţionat că nu este posibil să fie trecuţi prin filtru 1.250.000 de bucureşteni care au contracte cu RADET-ul şi de acea administratorii blocurilor „trebuie săşi facă ordine în propria ogradă„.

„Magazinele de la parterul blocurilor şi firmele de apartament vor plăti în mod sigur 300 lei pe gigacalorie”, a mai precizat Oprescu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult