Acasa BusinessEconomic Guvernul Cîțu majorează cu 70 de lei salariul minim: 40 de lei mai mult „în mână”

Guvernul Cîțu majorează cu 70 de lei salariul minim: 40 de lei mai mult „în mână”

scris de Misu Andrei
151 afisari

Guvernul Cîțu va majora cu 70 de lei salariul minim brut pe economie, începând cu 1 ianuarie, ceea ce înseamnă cu 40 de lei mai mult „în mână” pentru cei 1,37 de milioane de români care încasează lunar cel mai mic venit. Este o creștere salarială „de pandemie”, pentru sectorul privat. Nu e cazul bugetarilor, care nu numai că nu mai au salariu minim, dar în semn de „solidaritate” au încasat inclusiv prime din bani publici…

Premierul Florin Cîțu și ministrul Muncii, Raluca Turcan, au avut luni consultări cu reprezentanții Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social, pe tema creșterii salariului minim brut pe țară garantat în plată, pentru anul 2021.

„La nivelul Guvernului vom decide creșterea salariul minim pe economie pentru anul viitor cu un procent care va ține cont de argumentele reprezentanților sindicatelor, ai patronatelor, precum și de contextul economic și social. Ne dorim să asigurăm o viață mai bună pentru români, având însă grijă să păstrăm locurile de muncă și să protejăm inițiativa antreprenorială”, a declarat prim-ministrul Cîțu.

La finalul discuțiilor, Guvernul a transmis pe Facebook următorul mesaj:

„În cadrul discuției, ministrul Muncii, Raluca Turcan, a prezentat trei scenarii referitoare la evoluția acestui indicator salarial în 2021, rezultate ca urmare a consultărilor autorităților guvernamentale cu reprezentanții Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult