Acasa Actualitate-InternaSocial Guvernul ne numara toamna viitoare

Guvernul ne numara toamna viitoare

scris de Ziua Veche
1 afisari

.Cabinetul Boc aloca circa 50 milioane de euro pentru recensamantul populatiei si al locuintelor din Romania. Desi initial era programat sa aiba loc in cursul lunii martie, recensamantul a fost amanat pentru 22-31 octombrie “pentru a decala efortul financiar din primul semestru al anului viitor”.


Ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, a precizat marti, la o videoconferinta cu prefectii, ca din cele 50 milioane de euro, 17,8 milioane de euro vor fi repartizate Institutului National de Statistica pentru cheltuieli legate de tiparirea şi distribuirea materialelor, serviciile IT de stocare, popularizare, formare si instruire, tehnica de calcul si licentele necesare. MAI va utiliza 30,3 milioane de euro pentru indemnizatiile recenzorilor, inchirierea spatiilor pentru depozitarea materialelor, deplasari, tehnica de calcul.
Recesamantul populatiei de anul viitor este al treilea din ultimii 20 de ani. Precedentele numaratori au aratat ca populatia Romaniei a scazut cu peste 1,5 milioane persoane, de la 23,2 milioane de locuitori la inceputul lui 1990.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult