Acasa Actualitate-InternaSocial Guvernul pregătește noi vouchere de 4.000 de lei

Guvernul pregătește noi vouchere de 4.000 de lei

scris de Misu Andrei
93 Afisari

MInistrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a transmis, luni, că noi tipuri de vouchere se află în pregătire. Potrivit oficialului, circa 220.000 de români ar putea beneficia de aceste ajutoare.

Avem două tipuri de vouchere. Este voucherul pentru condițiile de locuire, de reparare a locuințelor, de 4.000 lei/voucher. Și avem și voucherul pentru echipamentele electrocasnice. Aici discutăm de cele trei electrocasnice esențiale, precum aragazul, mașina de spălat și frigiderul, pe care încercăm să le acordăm pentru a asigura integrarea socială a beneficiarilor. Și acestea vor fi în valoare tot de 4000 de lei.”, a transmis reprezentatul MIPE la Antena3 CNN.

Aș vrea să subliniez că cele 220.000 de familii care vor fi beneficiare ale acestor vouchere nu vor avea un standard predefinit, și atunci încercăm, prin anchetele sociale și prin faptul că în fiecare centru comunicat care va funcționa pe lângă autoritățile locale, să finanțăm cheltuielile de personal pentru asistentul social, medical și cel educațional. Cei trei experți vor face ancheta socială astfel încât fiecărei familii, analizate în parte, să i se poată defini profilul de nevoi sociale pe care le are. De exemplu are nevoie de întreținerea locuinței și de schimbarea echipamentelor electrocasnice. De ce este nevoie de acest lucru? Ca să asigurăm o cât mai bună utilizarea acestor bani, să nu fixăm un standard de la București și după să nu se potrivească pe profilul nevoilor pe care beneficiarii le au”, a explicat ministrul Marcel Boloș.

Vouchere pentru repararea locuinței și pentru electrocasnice

În ianuarie 2023, MIPE anunța că efectuează demersurile pentru a implementa o măsură care să finanțeze acordarea de vouchere de reziliență pentru sprijinirea populației vulnerabile prin îmbunătățirea condițiilor de locuire prin investiții în servicii comunitare care să includă posibilitatea sprijinirii în activitățile casnice/cotidiene, precum și a unor servicii pentru reparația locuințelor.

Astfel, românii vulnerabili vor putea beneficia de sprijin pentru înlocuirea electrocasnicelor vechi precum mașina de spălat, frigider sau aragaz.

Anul acesta, românii vulnerabili beneficiază de un sprijin pentru plata facturilor la energie în valoare nominală de 1.400 lei, care poate fi utilizat până la data de 31 decembrie.

Totodată, românii aflați în situații de deprivare materială sau risc de sărăcie vor beneficia de șase tranșe a câte 250 de lei fiecare prin programul „Sprijin pentru România”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS