Acasa Actualitate-InternaSocial Guvernul promite cresterea salariilor mici

Guvernul promite cresterea salariilor mici

scris de Ziua Veche
4 afisari

Guvernul va prezenta sindicatelor, marti, un proiect de ordonanta de urgenta care urmareste scaderea veniturilor primite ilegal in sectorul bugetar si cresterea salariilor scazute prin aplicarea gresita a Legii unitare a salarizarii, a declarat, sambata, prim-ministrul Emil Boc, dupa intalnirea cu reprezentantii confederatiilor sindicale, informeaza Agerpres.


Emil Boc a aratat ca masa salariala totala in sectorul bugetar este egala in 2010 cu cea din 2009, iar actul normativ ar urma sa opereze modificari in interiorul acesteia. Diferentele de salarizare in sectorul bugetar au aparut din cauza a doi factori: sentintele judecatoresti prin care unora dintre bugetari li s-au recunoscut drepturile castigate si neplatite de stat, precum si contractele colective de munca la nivelul unor unitati, prin care s-au dat angajatilor sporuri constatate a fi ilegale de catre Curtea de Conturi si in raport cu Legea unitara de salarizare. In acest sens, premierul a dat exemplul punctual din educatie, unde profesorilor li s-a acordat initial, printr-o lege votata de Parlament in anul 2008, o crestere salariala de 50%, insa aceasta a fost abrogata ulterior prin alte acte normative, dascalilor aplicandu-li-se astfel o crestere de numai 17%. Aceste masuri guvernamentale de diminuare a cresterii salariilor din educatie a fost, insa, atacata in instanta si multe dintre cadrele didactice au primit hotarari judecatoresti pentru acordarea si restului de 33% din cresterea salariala votata de Legislativ. In urma discutiilor de la Ministerul Muncii, unii dintre reprezentantii sindicali au explicat ca actul normativ propus de premierul Boc ar urmari cresterea salariilor mici, utilizandu-se fonduri din cresterea economica, nu din taierea veniturilor obtinute asa-zis ilegal, cum a sustinut Boc. La discutii au participat si ministrul Muncii, Mihai seitan, ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, si ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu.

0 comentariu

Pluto 13-07-2010 - 05:04

„Revin si insist: care este problema tarii? Situatia economica dezastruoasa sau capitanul de vapor?”

Capitanul de vapor, ai uitat ca a vandut vapoarele ! Spui vorbe multe, ca cititorii sunt prosti si poate pierd din vedere esentialul.

1 2

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult