Acasa Actualitate-InternaSocial Guvernul schimbă sistemul de intervenții la situații de urgență

Guvernul schimbă sistemul de intervenții la situații de urgență

scris de A.P.
6 afisari

Guvernul a aprobat ordonanța de urgență privind schimbarea unor proceduri în ceea ce privește sistemul de intervenție la situații de urgență și, totodată, două hotărâri de guvern care stabilesc măsuri concrete în domeniu, a anunțat marți la Palatul Victoria purtătorul de cuvânt al Executivului, Corneliu Calotă.

smurd isuPotrivit unui comunicat al MAI, proiectul de OUG supus aprobării Executivului privind modificări ale procedurilor de intervenție în cazul situațiilor de urgență prevede „stabilirea clară a tipurilor de risc care vor fi gestionate de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență”.

Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență, coordonat de viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea a preluat, totodată, atribuțiile Comitetului Național pentru Intemperii și Calamități, care a fost desființat.Vicepremierul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, a dispus organizarea tuturor structurilor cu atribuții principale și de sprijin în gestionarea situațiilor de urgență conform unei concepții operaționale unice, în vederea creșterii potențialului de acțiune pe întreg teritoriul național pentru salvarea persoanelor aflate în pericol”, precizează sursa citată.

În contextul modificărilor privind procedurile de intervenție în cazul situațiilor de urgență, pe agenda ședinței de Guvern de astăzi a fost introdusă, în vederea aprobării, o Ordonanță de Urgență pentru modificarea și completarea unor acte normative în domeniul managementului situațiilor de urgență și al apărării împotriva incendiilor.

Ordonanța prevede stabilirea clară a tipurilor de risc care vor fi gestionate de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență.

Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență, coordonat de viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea a preluat, totodată, atribuțiile Comitetului Național pentru Intemperii și Calamități, care a fost desființat.

Vicepremierul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne Gabriel Oprea a dispus organizarea tuturor structurilor cu atribuții principale și de sprijin în gestionarea situațiilor de urgență conform unei concepții operaționale unice, în vederea creșterii potențialului de acțiune pe întreg teritoriul național pentru salvarea persoanelor aflate în pericol.

Noua concepție are în vedere interoperabilitatea între Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Transporturilor și celelalte structuri subordonate Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult