Acasa Actualitate-InternaSocial Guvernul SUA acorda victimelor inundatiilor un ajutor umanitar de urgenta de 50.000 de dolari

Guvernul SUA acorda victimelor inundatiilor un ajutor umanitar de urgenta de 50.000 de dolari

scris de Ziua Veche
0 afisari

.Guvernul Statelor Unite va acorda peste 164.000 de lei (50.000 de dolari) drept asistenta umanitara de urgenta pentru a ajuta victimele din judetul Botosani si din judetele vecine, cele mai afectate de inundatiile din nord-estul Romaniei, a anuntat luni ambasadorul Mark Gitenstein. Ambasada SUA a pus la dispozitie aceste fonduri ca urmare a solicitarii Guvernului Romaniei pentru asistenta umanitara cauzate de inundatii.

 

Suma alocata va fi administrata de World Vision Romania, in colaborare cu autoritatile locale si cu alte organizatii care fac deja eforturi pentru a se asigura ca oamenii aflati la nevoie primesc ajutorul necesar. Fondurile vor fi folosite pentru achizitionarea si distribuirea de articole de urgenta, precum paturi, apa, imbracaminte, incaltaminte, articole de igiena personala si masini de gatit, destinate victimelor inundatiilor care locuiesc in adaposturi temporare in apropierea propriilor gospodarii, pana la repararea sau reconstructia caselor lor. 

Gandurile mele bune se indreapta catre cei afectati de inundatii, pe care ne dorim sa ii ajutam,” a declarat ambasadorul Mark Gitenstein. „Suntem bucurosi sa ne alaturam eforturilor de asistenta demarate deja de administratia locala si centrala, de ONG-uri si voluntari, eforturi menite sa usureze suferinta celor afectati de inundatii si sa ii ajute sa isi revina.” 

In decurs de aproape 20 de ani, Guvernul Statelor Unite a lucrat impreuna cu Romania la pregatirea reactiei in cazul dezastrelor si acordarea de asistenta umanitara, in scopul prevenirii si diminuarii impactului negativ al diferitelor dezastre – inundatii, catastrofe naturale sau dezastre accidentale. In tot acest timp, prin intermediul Agentiei Statelor Unite pentru Dezvoltare Internationala (USAID), Guvernul SUA a contribuit cu peste 4 milioane de dolari la programele de dezvoltare a Sistemului National de Management al Situatiilor de Criza. Statele Unite ale Americii au oferit asistenta umanitara Romaniei in mai multe randuri, ca urmare a catastrofelor naturale, cel mai recent, dupa inundatiile din august 2008.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult