Acasa Actualitate-InternaSocial Guvernul va limita la 10.000 euro despagubirile morale pentru fostii detinuti politici

Guvernul va limita la 10.000 euro despagubirile morale pentru fostii detinuti politici

scris de Ziua Veche
46 Afisari

Guvernul vrea sa limiteze la 10.000 de euro cuantumul despagubirilor morale pentru fiecare fost detinut politic din perioada comunista prin modificarea Legii 221/2009 privind condamnarile cu caracter politic si masurile administrative asimilate, au declarat surse guvernamentale.


 

„Exista un proiect de ordonanta de urgenta care va stabili niste limite privind despagubirile care pot fi obtinute in instanta de fostii detinuti politici. Suma de 10.000 de euro este rezonabila si, probabil, nu e departe de practica instantelor”, au afirmat surse guvernamentale citate de Mediafax. Initiativa legislativa apare la mai putin de o luna de cand fostul lider taranist Ion Diaconescu, nepotul lui Ion Mihalache, a anuntat ca a dat in judecata statul roman, in baza Legii 221/2009, si cere sa fie despagubit cu 18 milioane de euro pentru condamnarile si suferintele din timpul regimului comunist. Aceasta suma reprezinta cea mai mare despagubire morala solicitata in instantele romanesti de un fost detinut politic din timpul regimul comunist. Legea 221/2009 privind condamnarile cu caracter politic si masurile administrative asimilate acestora, pronuntate in perioada 6 martie 1945 – 22 decembrie 1989 a fost aprobata la jumatatea anului trecut, iar fostii detinuti politici pot depune solicitari de despagubire intr-o perioada de trei ani.

0 comentariu

Adrian M 13-07-2010 - 06:44

sangele martirilor romani asupra voastra

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS