Acasa Actualitate-InternaSocial Guvernul vrea sa taie facilitatile pensionarilor la transport si sa reduca bursele din educatie

Guvernul vrea sa taie facilitatile pensionarilor la transport si sa reduca bursele din educatie

scris de Ziua Veche
8 afisari

.Executivul ia in calcul sistarea facilitatilor de care beneficiaza pensionarii la transportul public si cel feroviar, diminuarea burselor pentru elevi si studenti, a indemnizatiei de merit si rentei viagere, precum si anularea ajutorului financiar acordat pentru achizitionarea de carti educationale.

Retragerea si, respectiv, anularea facilitatilor sunt incluse intr-un proiect de ordonanta de urgenta aflat in stadiu de elaborare.

Documentul prevede ca, incepand cu 1 iunie 2010, nu se mai acorda facilitatile pentru transportul intern auto si feroviar, transportul local in comun, de suprafata si subteran, prevazute de OU 71/2004 privind acordarea unor facilitati familiilor de pensionari, Legea 147/2000 privind reducerile acordate pensionarilor pentru transportul intern, Legea invatamantului si Legea privind statutul personalului didactic.

„Incepand cu data de 1 iunie 2010, cuantumul burselor de care beneficiaza elevii, studentii, cursanzii, doctoranzii si auditorii de justitie, precum si bursele de cercetare se diminueaza cu 25%. incepand cu 1 iunie 2010, drepturile de care beneficiaza elevii si studentii, finantate din bugetul Ministerului Educatiei, se diminueaza cu 15%”, se arata in actul normativ, potrivit Mediafax.

Proiectul prevede totodata reducerea cu 25% a indemnizatiei de merit acordate in baza Legii 118/2002, a cuantumului rentei viagere acordate sportivilor de performanta si a sprijinului statului pentru salarizarea personalului clerical si neclerical.

Incepand cu 1 iunie se abroga si prevederile Legii 315/2006 privind stimularea achizitionarii de carti sau de programe educationale pe suport electronic, necesare imbunatatirii calitatii activitatii didactice in invatamantul preuniversitar.

Tot de la 1 iunie va fi redus cu 25% si cuantumul indemnizatiilor acordate membrilor Academiei Romane, Academiei Oamenilor de stiinta si Academiei de stiinte Tehnice, iar cuantumul sprijinului material acordat urmasilor membrilor Academiei Romane si Academiei Oamenilor de stiinta va fi redus cu 15%. O diminuare de 25% va fi aplicata si indemnizatiei lunare acordate in baza Legii 45/2009 privind organizarea Academiei de stiinte Agricole si Silvice „Gheorghe Ionescu-sisesti” si a sistemului de cercetare-dezvoltare din agricultura, silvicultura si industria alimentara.

Cuantumul rentei viagere agricole va fi de asemenea redus cu 25%. Cuantumul rentei viagere agricole reprezinta echivalentul in lei a 100 euro/an pentru fiecare hectar de teren agricol situat in extravilan, pentru care rentierul a incheiat un acord de vanzare. in cazul in care terenul a fost arendat, valoarea rentei viagere anuale este de 50 de euro pe hectar.

0 comentariu

jan dinu 16-07-2010 - 18:19

Sper s-ai o viatza lunga
Copii sa nu te plinga
Doar cind ai o suta ani …
Pina atunci ..trage’n golani !!..-:)
JD-USA

jan dinu 18-07-2010 - 22:06

..-:)
JD

obs. 20-07-2010 - 03:49

esti Cruella.Lasa televiziunile sa arate ce inseamna o viata distrusa diabolic. Gandeste-te la copilasul de un an, cel putin…

mircea1965 20-07-2010 - 12:08

invata sa scrii, proasta dracului. cum o-ti fi ajuns toate analfabetele-n presa?…
dati-o afara! sau da-ti-o afara, cum pricepeti mai bine

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult