Acasa Actualitate-InternaSocial Update: Happy Earth Day si prin EcoWeb

Update: Happy Earth Day si prin EcoWeb

scris de Ziua Veche
5 afisari

.Agentia Nationala pentru Protectia Mediului, Ambasada SUA si Corpul Pacii Romania au lansat oficial , joi, de Ziua Pamantului, Proiectul EcoWeb. Proiectul are ca principale obiective crearea unui website accesibil publicului cu materiale educationale despre mediu si crearea unei retele de comunicare si colaborare intre ONG-uri, scoli si autoritati publice in sprijinul protectiei mediului.


La eveniment, gazduit de Universitatea Ecologica din Bucuresti, au participat ministrul Mediului, Laszlo Borbely, adjunctul Sefului Misiunii Diplomatice a SUA in Romania, Jeri Guthrie-Corn, presedintele Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului, Josif Naghi si directorul Corpului Pacii Romania, Sheila Crowley. Corpul Pacii este o organizatie pe baza de voluntariat creata in 1961 de presedintele John. F. Kennedy, cu scopul de a contribui la dezvoltarea economica si sociala a tarilor lumii. Corpul Pacii Romania a fost creat in 1991.

„EcoWeb este un exemplu minunat de colaborare creatoare intre Agentia Nationala pentru Protectia Mediului, profesorii romani si Corpul Pacii(…) Ambasada SUA este convinsa ca astfel de parteneriate menite sa-i faca pe romani mai constienti de problemele ecologice pot sprijini construirea unor comunitati mai responsabile”, a declarat pentru ziuaveche.ro doamna Jeri Guthrie-Corn, adjunctul sefului Misiunii Diplomatice a SUA.

Proiectul, lansat nu intamplator la cea de a 35-a aniversare a Zilei Pamantului (care in acest an se desfasoara sub sloganul „Protejam copiii, protejam viitorul”), va promova activitatile de educatie ecologica pe teritoriul Romaniei si imbunatatirea colaborarii dintre autoritatile publice responsabile de problemele mediului, scoli, organizatii non-guvernamentale ce activeaza in acest domeniu.

Potrivit initiatorilor, EcoWeb va raspunde – ca instrument educational – unor necesitati cu care se confrunta societatea romaneasca: nevoia de colaborare, de strategii si dialog intre institutii guvernamentale si societatea civila pe problema dezvoltarii educatiei ecologice.


 

Borbely: „Energia pozitiva e importanta”


 


 

„In 1 ianuarie 2007 de dimineata ne-am trezit integrati in UE. Dar nu am stiut ce sa facem mai departe, in dupa amiaza acelei zile”, a declarat pentru ziuaveche.ro ministrul Mediului, Laszlo Borbely, care s-a plans de „lipsa clara de strategii” in problema mediului. „Ma simt bine si zambesc cand va vad”, le-a spus Borbely studentilor adunati in par in aula Universitatii. „Energia pozitiva e importanta”, a continuat demnitarul, intrebandu-i apoi pe tineri „oare de ce trebuie sa avem paduri in Romania?”. Dupa ce a primit, din sala, raspunsul clasic „sa avem oxigen”, ministrul a indemnat la „voluntariat”:” Nimeni nu va poate impiedica sa saditi pomi”.

Ministrul le-a povestit apoi studentilor din experientele sale in timpul unor vizite prin diferite scoli, unde i-a intrebat pe copii ce sfat le-ar da ei parintilor pentru protectia mediului. „Tati nu mai arunca gunoiul pe geam, mi-a raspuns o fetita. Apoi nu e bine si trebuie sa depasim acest nivel”, a spus Laszlo Borbely. „E loc de mai bine”, a apreciat apoi ministrul Mediului programa scolara in privinta educatiei ecologice, sub privirea lunga a rectorului Universitatii.


 

California: arunci la intamplare, iei 1000 de dolari amenda


 


 

„In anii 70, mi se parea normal sa arunc, ca multi altii, sticla de cola pe geamul masinii. Astazi, in California, amenda pentru un asemenea gest si, in general, pentru aruncarea gunoiului la intamplare se ridica la o mie de dolari”, a spus diplomatul american.

Jeri Guthire-Corn a precizat faptul ca preocuparea pentru mediu si schimbarile climatice a determinat Administratia Obama sa lanseze planul „Noi tipuri de energie pentru America”, in scopul asigurarii unui viitor bazat pe energie regenerabila. „Proiectul EcoWeb ilustreaza una din numeroasele modalitati de colaborare dintre Corpul Pacii Romania si ANPM. Vom putea sa punem la dispozitia tuturor celor interesati materiale privind educatia ecologica”, a completat Sheila Crowley, directorul Corpului Pacii Romania.

Website-ul creat in cadrul acestui proiect este disponibil pentru public pe adresa: www.ecoweb.anpm.ro. Proiectul a fost finantat de Agentia SUA pentru Dezvoltare Internationala (USAID) prin programul „Small Project Assistance”, coordonat de Corpul Pacii Romania, si co-finantat de ANPM.

0 comentariu

anti-iovietic 14-07-2010 - 15:38

Baiii, comentatorilor, voi vedeti ca ne mai recuperam si istoria?

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult