Acasa Actualitate-InternaSocial Harta pensionarilor din România – câte pensii plăteşte statul

Harta pensionarilor din România – câte pensii plăteşte statul

scris de Doru Dragomir
3 afisari

Pensionarii au fost intotdeauna o categorie extrem de urgisita, indiferent de vremurile pe care le traim. Fie ca eram intr-un avant economic accelerat, fie ca traversam o recesiune, pensionarii au avut intotdeauna de suferit.

pensionar11

foto: ziaruldegorj.ro

Parca pensia nu ajunge niciodata! Si parca guvernele nu au niciodata suficienti bani pentru a mari pensiile! Iar cand numarul pensionarilor este intr-o permanenta crestere, parca presiunile sunt si mai mari.

Iar Romania traverseaza in prezent chiar un astfel de moment. De cand a debutat criza (inceputul anului 2009) si pana in prezent (inceputul anului 2012), numarul pensionarilor a crescut in Romania.

Si exact acest este subiectul acestei analize: va aratam in ce judete a cresut numarul pensionarilor si unde s-a diminuat. In cei trei ani de criza! Va aratam cum a evoluat harta pensionarilor din Romania. In cei trei ani de criza, numarul pensionarilor s-a marit. In total, numarul pensionarilor a urcat in acesti trei ani cu peste 40.000 de persoane.

La inceputul anului 2009, numarul pensionarilor totaliza 4.692.998 persoane, iar la inceputul anului 2012, numarul acestora se ridica la 4.733.180 persoane. Defalcat, sunt mai multe judete in care numarul acestora s-a diminuat. Nu se poate vorbi despre o cauzalitate geografica sau de alt gen chiar daca multe judete cu minus sunt invecinate. Dar iata harta pensionarilor. Vezi care sunt judetele in care numarul pensionarilor s-a diminuat/a crescut in cei trei ani de criza:


Mergem mai departe si prezentam si situatia din fiecare judet. Pe ansamblu, numarul pensionarilor a urcat in 29 de judete si a scazut in 13 judete (41 de judete + Bucuresti). Cel mai pronuntat avans a avut loc in Brasov (6.542 de pensionari, de la 133.115 la 1 ianuarie 2009, pana la 139.657 pensionari la inceputul anului 2012). Urmatorul loc este ocupat de Galati. Putin peste 6 mii de galateni au iesit la pensie in aceasta perioada. In schimb, cea mai mare scadere a avut loc in Bucuresti: numarul pensionarilor bucuresteni s-a diminuat cu peste 4.500 de persoane. Dar iata topul national al pensionarilor: in ce judete a crescut si unde a scazut numarul persoanelor iesite la pensie:


2 comentarii

lica 28-05-2012 - 17:23

BASESCU A STABILIT MASURI EFICIENTE-diminuarea numarului pensionarilor prin IESIRI NATURALE DIN SISTEM DE 3,5 MILIOANE DE PENSIONARI IN 4 ANI. PINA LA SFARSITUL MANDATULUI SAU VA FACE UN GENOCID SOCIAL PRIN MASURILE PE CARE SI LE ASUMA CU ACCEPTUL FMI SI BM.
HAHAHAHAHAHA SA TRAIASCA DOAR PDL BINE !!!

vodka 29-05-2012 - 13:43

Aha, deci vedem ca multi pensionari s-au pitit pentru ca sa nu le fie micsorata inca si mai mult pensia.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult