Acasa Actualitate-InternaSocial Harta poluării în Capitală.Zona unde bucureștenii respiră cel mai nociv aer

Harta poluării în Capitală.Zona unde bucureștenii respiră cel mai nociv aer

scris de Misu Andrei
135 Afisari

Bucureștenii pot vedea de joi exact ce respiră cu ajutorul unei platforme online. Aceasta transmite în timp real date colectate de la zece senzori amplasați în cele mai circulate zone ale orașului. Din februarie 2020, bucureștenii pot chiar adopta un senzor de măsurare a calității aerului.

Platforma care măsoară calitatea aerului în București, cu ajutorul a 10 senzori amplasați în mai multe puncte din Capitală, a fost lansată recent de mai multe organizații de profil. Datele obținute până în prezent arată impactul negativ al aerului poluat asupra sănătății bucureștenilor.

Începând de joi, 12 decembrie, bucureștenii pot consulta platforma care măsoară calitatea aerului prin intermediul a zece senzori amplasați în puncte esențiale ale Capitalei.

„Platforma își propune pentru 2020 să ajungă la cel puțin 50 de senzori integrați. În urma măsurătorilor realizate în perioada 13 August – 3 Decembrie, concentrația medie zilnică de PM10 a depășit limitele zilnice europene impuse cu privire la calitatea aerului de 40 ori, cumulat, la toate stațiile de monitorizare. Cele mai multe depășiri – 11 zile – au fost înregistrate la stația Calea Moșilor, iar cea mai mare depășire a limitei a fost înregistrată la stația Piața Sudului, stația măsurând o valoare a PM10 de 123 ug/m3 (mai mult de dublul limitei europene, de 50 µg/m3)”, se arată într-un comunicat de presă, potrivit Mediafax.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult