Acasa Actualitate-InternaSocial Harta şomajului feminin în criză!

Harta şomajului feminin în criză!

scris de Doru Dragomir
9 afisari

Criza a avut efecte mai reduse asupra femeilor decat asupra barbatilor.Cel putin pe piata muncii! Somajul in randul femeilor este mult mai scazut decat somajul masculin, iar acest lucru a devenit un adevar general valabil, care dureaza de ani buni de zile.

Nici macar criza nu a modificat aceasta raport! Econtext va prezinta cum a evoluat somajul in randul femeilor de la inceputul crizei si pana in prezent. In fiecare judet din tara! Mai exact, de la finele lunii septembrie 2008 si pana la sfarsitul lunii septembrie din acest an. Trei ani de criza!

Inainte de a vedea care a fost evolutia somajului feminin in cei trei ani de criza, sa vedem care este situatia actuala. Iar Econtext a realizat o harta a Romaniei, in functie de numarul femeilor fara serviciu din fiecare judet. Iata cum rata harta Romaniei, dupa numarul femeilor fara serviciu din fiecare judet:

Somajul in randul femeilor in criza

Si acum sa trecem la miezul analizei: evolutia somajului feminin in cei trei ani de criza in fiecare judet din Romania! Pe ansamblu, din 42 de judete (41 + Bucuresti), somajul feminin a crescut in 38 si a scazut in patru (Valcea, Mehedinti, Caras-Severin si Hunedoara).

La nivelul intregii tari, somajul in randul femeilor a urcat in acest interval de timp, in medie, cu 19,5%, de la 168.457 de somere in septembrie 2008, pana la 201.371 somere in septembrie 2011. Practic, in acest top nu conteaza marimea judetelor sau situarea lor geografica. Nu se poate spune ca numarul femeilor fara serviciu a crescut mai mult intr-o regiune sau alta din tara noastra sau in judetele cu populatie mai redusa sau mai ridicata.

Cel mai afectat judet de cresterea somajului in randul femeilor este Satu Mare. In cei trei ani de criza, numarul somerelor din Satu Mare s-a dublat. Chiar mai mult de atat, avansul fiind de 101,7%, de la 1.446 somere in septembrie 2008, pana la 2.917 somere in septembrie 2011. Pe al doilea loc se situeaza judetul Constanta, cu o crestere de 76,9% a somajului feminin de la inceputul crizei si pana in prezent. Constantencele sunt urmate somerele din Bistrita-Nasaud (74,4%, de la 1.564 de somere, pana la 2.728 de femei fara loc de munca). Urmatoarele pozitii sunt ocupate de judetele Vrancea, Braila, Bihor, Prahova. 

Dar iata cum a evoluat somajul in randul femeilor in fiecare judet din tara, de la inceputul crizei si pana in prezent. TOPUL somajului feminin in criza:

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult