Acasa Actualitate-InternaSocial Harta turistică a României. Care este cel mai vizitat judeţ

Harta turistică a României. Care este cel mai vizitat judeţ

scris de Doru Dragomir
32 afisari

Cel mai vizitat judet din Romania este Constanta, fapt destul de previzibil daca avem in vedere ca litoralul este cea mai atractiva destinatie a tarii.

Harta turistica a Romaniei

Econtext va prezinta harta turistica a Romaniei: care sunt cele mai vizitate sau mai putin vizitate judete din Romania. Cu alte cuvinte, care sunt cele mai atractive judete din Romania pentru turistii romani si straini. Datele privind cele mai vizitate judete se refera la luna iulie a acestui an si au fost realizate in urma contabilizarii sosirilor in principalele structuri de primire turistica (hoteluri, moteluri, vile turistice, cabane, pensiuni turistice si agroturistice). Practic, este prezentat numarul turistilor, obtinut in urma inregistrarii acestora in unitatile de cazare.

Bineinteles, intrucat am luat ca reper luna iulie, judetul Constanta conduce detasat. Dar si daca ne raportam la o perioada mai extinsa, tot Constanta va fi pe primul loc, tocmai pentru numarul ridicat de turisti din timpul verii.

Astfel, in luna iulie, au sosit 242.431 de persoane in unitatile turistice din judetul Constanta. Mai mult decat dublu fata de urmatoarea pozitie, care este ocupata de Bucuresti. In Bucuresti, care ocupa a doua pozitie in topul celor mai vizitate judete din Romania, au venit putin peste 100.000 de turisti in luna iulie.

Brasov si Prahova ocupa urmatoarele pozitii, iar pe locul cinci se plaseaza Sibiu. Plasarea judetului Sibiu pe locul cinci este imbucuratoare deoarece arata o alta directie in turismul autohton. Daca Prahova, Brasov, Constanta sunt vizitate preponderent pentru relaxare, Sibiul reprezinta deja o destinatie pentru turismul istoric.

Dar sa nu ne entuziasmam prea mult! Intr-adevar, sunt si alte judete de acest gen in prima parte a clasamentului, dar destul de firav. Astfel, Valcea ocupa locul sapte, dar acest judet este vizitat atat pentru latura istorica (manastirile Cozia, Hurezi, etc.), cat si pentru statiunile balneare (Calimanesti, Caciulata, Baile Govora, etc.). In acelasi timp insa, Suceava se plaseaza de abia pe locul zece, iar alte judete conexe, precum Iasi sau Neamt, sunt destul de departe in acest clasament. Ceea ce arata o concentrare extrema pe cateva obiective turistice, din nefericire. Cu alte cuvinte, am putea spune ca Romania este o tara monoturistica. Turismul ecumenic este destul de slab dezvoltat. Si este limitat la populatia romana. La fel si cel istoric. Despre alte forme de turism nu cred ca sunt prea multe de spus.

Revenind, sa mai spunem ca cel mai neatractiv judet pentru turisti a fost in luna iulie Calarasiul. Dar iata topul judetelor din Romania in functie de numarul turistilor din iulie, dupa cum au fost inregistrati in capacitatile de cazare:

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult