Helmuth Duckadam, internat la Spitalul de Urgenţă Floreasca | Ziua Veche
Acasa Actualitate-InternaSocial Helmuth Duckadam, internat la Spitalul de Urgenţă Floreasca

Helmuth Duckadam, internat la Spitalul de Urgenţă Floreasca

scris de C.F.V.
5 afisari

Preşedintele de imagine al FC Steaua, Helmuth Duckadam, a fost internat miercuri dimineaţă la Spitalul de Urgenţă Floreasca, Departamentul de chirurgie cardiovasculară, condus de prof. Şerban Brădişteanu.

La Spitalul Militar Central. Helmuth Duckadam, operat din nou

Helmuth Duckadam, operat din nou (foto: Antena 3)

Potrivit unor surse medicale, Duckadam urmează să fie evaluat şi va urma un tratament cu anticoagulante pentru a fi pregătit în vederea unei intervenţii. Şeful Centrului Clinic de Urgenţă de Boli Cardiovasculare al Armatei ‘Dr. Constantin Zamfir’, Gabriel Cristian, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că Helmuth Duckadam va fi aproape sigur operat din nou, pentru a patra oară, la braţul drept.

”Pacientul a avut până acum trei intervenţii chirugicale. Prima a avut-o în urmă cu 26 de ani şi de atunci trăieşte cu o teamă permanentă. În proporţie de 90% sunt şanse să se producă în viitor o a patra intervenţie chirurgicală. Nefiind cazul de o urgenţă, am solicitat punctele de vedere ale specialiştilor din patru mari centre europene. Alături de aceşti specialişti din străinătate, vom alege momentul intervenţiei şi soluţia optimă din punct de vedere medical”, a afirmat medicul Gabriel Cristian.

Helmuth Duckadam (53 de ani) s-a prezentat pe 6 septembrie la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţe Constanţa, reclamând o suferinţă cardiacă. Pacientului i s-au făcut investigaţiile medicale necesare şi a fost ţinut sub supraveghere în Secţia Cardiologie, a doua zi fiind operat, după ce specialiştii au constatat, conform directorului medical al SCJU, dr. Cătălin Grasa, ‘existenţa unor cheaguri sangvine ce generau fenomene de insuficienţă arterială acută la nivelul membrului superior drept’. Prima intervenţie chirurgicală suferită de Duckadam a fost în 1986, după finala de la Sevilla, a doua în 1998 iar a treia a avut loc în 2009.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult