Acasa Actualitate-InternaSocial Hotelul Cişmigiu din Bucureşti a fost redeschis după 17 ani

Hotelul Cişmigiu din Bucureşti a fost redeschis după 17 ani

scris de Laurentiu Banches
2 afisari

După 17 ani în care nu a fost funcţional, Hotelul Cişmigiu, cu o vechime de 100 de ani, a fost redeschis miercuri, 19 decembrie.

Hotelul Cişmigiu din Bucureşti a fost redeschis după 17 ani (foto:festivturism.ro)

Hotelul Cişmigiu din Bucureşti a suferit lucrări de renovare ce au costat firma spaniola Hercesa ce îl deţine din 2005, aproximativ 15 milioane de euro.  În urma reconstrucţiei a fost păstrată faţada originală, cu elemente arhitecturale din 1912, când a fost deschis hotelul numit iniţial Palace, denumirea fiindu-i schimbată în 1948 când a fost naţionalizat. Faţă de 1912, când hotelul avea 200 de camere, acum acesta are 60 de apartamente care se adresează turiştilor care vor să se cazeze pe termen lung. Apartamentele au suprafeţe între 38 şi 50 de metri pătraţi, iar gradul de confort este de patru stele.

Lucrările de amenajare nu sunt finalizate complet, pentru că la începutul anului viitor se va redeschide berăria Gambrinus şi un restaurant, care va fi amplasat la etajul 6. Potrivit mediafax, Tot anul viitor vor fi funcţionale şi sălile de conferinţe.

Clădirea în care funcţionează hotelul găzduieşte deja Institutul Cultural Spaniol Cervantes şi o librărie Humanitas. După 1990 hotelul a fost transformat în cămin pentru studenţi, iar cinci ani mai târziu clădirea a fost închisă, fiind într-o stare avansată de degradare.

.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult