Acasa Actualitate-InternaSocial Ialomitianu: Angajatorul va plati taxele. Ordonanta drepturilor de autor va fi modificata

Ialomitianu: Angajatorul va plati taxele. Ordonanta drepturilor de autor va fi modificata

scris de Ziua Veche
2 afisari

.Ministrul finantelor, Gheorghe Ialomitianu, a declarat ca angajatorul trebuie sa plateasca taxele pentru evitarea cozilor de la ghisee. Ordonanta de urgenta privind drepturile de autor va fi modificata, iar un nou proiect privind salarizarea unitara va fi lansat in dezbatere publica.

Deciziile au fost luate dupa o prima intalnire de lucru dintre premierul Emil Boc si noii ministri ai finantelor si muncii, Gheorghe Ialomitianu, respectiv Ioan Nelu Botis.

Intr-un interviu acordat Radio Romania, Gheorghe Ialomitianu a vorbit despre ordonanta referitoare la impozitarea contractelor de drepturi de autor.

“Urgent trebuie modificata, ca oamenii sa nu mai stea la cozi, trebuie sa respectam timpul fiecarui contribuabil. Este un principiu in fiscalitate – orice contribuabil trebuie sa plateasca cat mai usor impozitele si taxele” a declarat Gheorghe Ialomitianu.

De asemenea noul ministru al finantelor este de parere ca angajatorul trebuie sa plateasca toate taxele deoarece “este metoda cea mai simpla, stopajul la sursa”.

Ministerul de finante a precizat ca viitoarea lege privind drepturile de autor va permite plata contributiilor intr-un singur cont si depunerea declaratiilor intr-un singur loc.

El a mai precizat ca normele de aplicare a Ordonantei 58 privind contributiile aferente drepturilor de autor vor fi modificate saptamana viitoare, printr-un act normativ aprobat de guvern.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS