Acasa Actualitate-InternaSocial Iarmaroc Fest 2010 o mare dezamagire pentru fani

Iarmaroc Fest 2010 o mare dezamagire pentru fani

scris de Ziua Veche
5 afisari

 

.Amatorii de concerte de muzica electronica si hip-hop au avut in acest an posibilitatea sa isi asculte trupele preferate in cadrul Iarmaroc Fest 2010 care s-a desfasurat intre 21 si 23 mai, in baza militara de langa Urziceni.


Din pacate, dupa festival, cei care au luat parte la eveniment au inceput sa invadeze internetul cu reprosuri la adresa organizatorilor. Namol, parcare la 3 kilometri de eveniment, toalete care nu au facut fata la afluxul de pasionati de muzica electronica. Toti cei care au participat ca si spectatori la eveniment au concluzionat ca organizatorii romani nu sunt inca pregatiti de evenimente de amploare. Acestia din urma si-au cerut scuze pentru conditiile in care s-a desfasurat evenimentul printr-un comunicat care spera sa repare situatia. Va prezentam mai jos integral acest comunicat.

 “Organizatorii Iarmaroc Fest 2010 isi asuma vina si isi cer scuze in mod oficial atat participantilor, cat si artistilor, pentru problemele aparute in organizarea celei de-a doua editii a festivalului, desfasurata intre 21 si 23 mai, in baza militara de langa Urziceni si fac urmatoarele precizari:

Traficul rutier intens, lucrarile de decopertare a drumului de acces DN2 (la iesirea de pe soseaua Colentina) si ploaia torentiala au intarziat sosirea staff-ului, a artistilor, a furnizorilor si a dereglat programul autocarelor Iarmaroc care veneau spre si dinspre festival.

Unii distribuitori si furnizori nu au mai sosit deloc la locatie, iar organizatorii au fost nevoiti sa foloseasca fonduri destinate acoperirii de urgenta a scenelor mici pe timp de ploaie, pentru a asigura facilitati obligatorii. Asa se explica de ce vineri, pana la ora 22:00, unele baruri ori nu erau deschise ori nu erau aprovizionate, iar la cantina lipseau tacamuri sau farfurii. Asa se explica numarul infim de corturi pe toata durata festivalului. Organizatorii subliniaza insa ca, mancarea a fost proaspata, cumparata in aceeasi zi si depozitata intr-o masina frigorifica, pe toata durata evenimentului.

De asemenea, expozitiile promise au fost prezentate in incinta cladirilor.

Organizatorii Iarmaroc Fest 2010 tin sa precizeze ca au ales parcarea destinata participantilor la 3 kilometri de locatie, pe un islaz, deoarece era singurul si cel mai apropiat loc din care se putea iesi cu masina, in caz de ploaie. Parcarea de langa intrarea festivalului a fost destinata staff-ului si logisticii si a fost incropita ad-hoc, inainte de eveniment. Restul terenului din jurul padurii era teren arabil, proprietate privata si nu a putut fi folosit ca parcare. Tractoarele cu remorca erau singura posibilitate de a transporta odata zeci de oameni pana la locatie, prin noroi. Insa, din lipsa de seriozitate a celor care trebuiau sa asigure transportul, organizatorii nu au avut la dispozitie decat un singur autovehicul.

In situatiile in care vremea da peste cap organizarea unui festival in aer liber, lucru ce se intampla foarte des si la festivaluri de renume din Europa, anumite scene se muta si se unesc. Astfel, la Iarmaroc Fest 2010, din cauza ploii au fost unite scenele Selectro si D’n’B, Zoo Project si Boom Boom, iar scena Hip-Hop a fost mutata intr-o zona mai usor accesibila avand in vedere noroiul care se formase.

Organizatorii Iarmaroc Fest 2010 dezmint zvonurile conform carora vreun artist strain a fost uitat in aeroport. Toti artistii straini au concertat, cu exceptia sarbilor Kal, Groove Orchestra si Tripcycle, care nu au mai putut ajunge si a artistului Al Blayney, la scena Zoo Project. Au fost anulate concertele romanilor Vasile Seicaru si Maria Gheorghiu cu Paul Arva, la scena Folk si seturile DJilor romani de la scena Selectro. Tot din cauza ploii, scena de Chill Out, cu hamace, nu a mai putut fi amenajata.

“Ploaia ne-a intarziat planurile, am fost abandonati de furnizori pe ultima suta de metri, ne-am lovit de neseriozitate si chiar de furt, iar intr-un final am pierdut controlul organizarii. Ne asumam vina si ne straduim sa platim toate datoriile catre terti. Lectia invatata se va vedea in viitoarele editii Iarmaroc”, spune Alex Craciun, unul dintre organizatorii Iarmaroc Fest 2010.

Organizatorii Iarmaroc Fest 2010 multumesc inca odata voluntarlor MaiMultVerde, care i-au ajutat sa pastreze curatenia in aria festivalului si precizeaza ca padurea arata in prezent, impecabil.”

 

{youtube}cVoTS5fJKhE{/youtube}

0 comentariu

Victor Radulescu 18-07-2010 - 23:14

„(…) presedinta fan-clubului Madalina Manole nu risca nicio pedeapsa, pentru ca nu stia ca Furadanul este o substanta interzisa si nici la ce urma sa-l foloseasca vedeta.”

In dreptul penal roman nu poti invoca necunoasterea legii. Sanctiunea prevazuta de lege se aplica indiferent daca faptuitorul a cunoscut sau nu prevederile legale; in cazul de fata poate fi vorba cel mult de circumstante atenuante.

Viorica Ianc 19-07-2010 - 14:51

Dupa ce`o fo fara popa …la groapa ? !

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult