Acasa Actualitate-InternaSocial Iarna îşi intră în drepturi depline. Când vine primăvara

Iarna îşi intră în drepturi depline. Când vine primăvara

scris de B.C.R
3 afisari

Zilele de marţi şi miercuri vor fi „de iarnă autentică” şi ne vom îndrepta spre primăvară după data de 10 martie.ger,zapada,iarna

foto: realitatea tv

„Pe 22 şi 23 (februarie – n.r.), adică marţi şi miercuri, urmează două zile de iarnă autentică. Dacă vântul se suprapune cu zăpada, vom da o atenţionare pentru partea de sud, Banat, Oltenia. Nu trebuie privită ca fiind complet rea vestea, pentru că este nevoie în sud-est de un strat de zăpadă, pentru că urmează, în 24-28 februarie, temperaturi destul de scăzute, cu minus 18 grade la munte. În sud este la limită, noi ne aşteptăm la minus 8, minus 9 grade, sper să nu fie sub minus 10 grade, şi atunci stratul de zăpadă ar fi o protecţie pentru culturi”, a spus şeful ANM, Ion Sandu, într-o conferinţă cu prefecţii, susţinută de premierul Emil Boc la Palatul Victoria, transmite Agerpes.

Sandu a menţionat că temperaturile scăzute se vor menţine până pe 28 februarie şi vor începe să crească în perioada 1-6 martie, adăugând că în Bucureşti ne-am putea aştepta în intervalul respectiv şi la 5 grade ziua şi minus 3-4 grade noaptea.

„Spre primăvară ne îndreptăm după data de 10 martie, cu temperaturi maxime de peste 10 grade, ceea ce iarăşi este bine, pentru că, dacă se adevereşte prognoza asta, despre inundaţii vom discuta în a doua parte a lunii martie, eventual”, a conchis şeful ANM.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult