Acasa Actualitate-InternaSocial Iasi. Lovit de tren, plimbat trei ore de la un spital la altul

Iasi. Lovit de tren, plimbat trei ore de la un spital la altul

scris de Ziua Veche
4 afisari

.Un barbat in varsta de 35 de ani a ajuns in stare grava la Spitalul de Urgente din Iasi, la trei ore dupa ce a fost lovit de un tren, interval in care a fost purtat pe la mai multe spitale din oras, el fiind supus, in noaptea de sambata spre duminica, unei interventii chirurgicale, transmite Mediafax.

Medicul Tudor Ciuhodaru, seful Unitatii Primire Urgente a Spitalului de Urgente din Iasi, a declarat ca in momentul producerii accidentului barbatul se afla sub influenta alcoolului si ca, probabil, nu si-a dat seama ca trenul se apropie. El a fost lovit de locomotiva, in dreptul unei bariere pietonale din oras, fiind tarat cateva zeci de metri.

Potrivit medicului Ciuhodaru, ulterior pacientul a fost plimbat intre mai multe spitale din Iasi, iar in final, dupa trei ore de la producerea accidentului, el a ajuns la Spitalul de Urgente, fiind diagnosticat cu traumatism cranian si de bazin, fracturi costale, precum si traumatisme complexe la ambele maini.

„In loc sa fie duse la o singura unitate spitaliceasca din Iasi, victimele accidentelor sunt plimbate prin municipiul Iasi de la un spital la altul, intrucat in oras nu exista un spital care sa includa toate departamentele medicale necesare. Barbatul a fost supus sambata noapte unei interventii chirurgicale la Spitalul de Urgente, care a durat mai multe ore. Daca in cazul mainii drepte pronosticul este favorabil, nu acelasi lucru se poate spune despre mana stanga. Severitatea leziunilor, temporizarea interventiei din cauza clasicului fenomen Lazarescu, precum si conditiile improprii de conservare si transport a degetelor smulse duc la un pronostic functional extrem de rezervat”, a mai declarat medicul iesean.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult