Acasa Actualitate-InternaSocial Iași: O femeie a murit așteptȃnd ȋn pelerinaj la moaștele Sf. Parascheva

Iași: O femeie a murit așteptȃnd ȋn pelerinaj la moaștele Sf. Parascheva

scris de Laurentiu Banches
7 afisari

Femeia ȋn vȃrstǎ de 61 de ani, a murit ȋn noaptea de vineri spre sȃmbǎtǎ, ȋn timp ce aștepta la coadǎ sǎ atingǎ moaștele Sfintei Parascheva.

Iași: O femeie a murit așteptȃnd ȋn pelerinaj la moaștele Sf. Parascheva (foto:napocafm.ro)

Iași: O femeie a murit așteptȃnd ȋn pelerinaj la moaștele Sf. Parascheva (foto:napocafm.ro)

Femeii, originarǎ din localitatea Brăieşti, judeţul Iaşi, i s-a făcut rău după ce a stat la coadă şi a plecat să caute ajutor și deși s-a întâlnit cu un voluntar de la Crucea Roşie, care a chemat imediat medicii, aceștia nu au mai reușit sǎ o resusciteze dupǎ ce aceasta a leșinat. Un incident s-a petrecut și ȋn dimineața de sȃmbǎtǎ, 11 octombrie, cȃnd un bărbat a leşinat în mulţimea de la pelerinaj şi a avut nevoie de îngrijiri medicale. Conform rtv.net lucrurile nu au fost mai calme ȋn timpul procesiunii, cȃnd un suport pentru lumânări a luat foc, iar pompierii au intervenit pentru a stinge flăcările.

Miile de credincioşi şi-au petrecut noaptea în lăcaşul de cult. Dacă unii au dormit pe unde au apucat, alţii au ascultat slujba şi s-au închinat. Mii de pelerini încă formează cozi uriaşe la moaştele Sfintei Parascheva.

Racla cu moaştele Sfintei Parascheva a fost scoasă din Catedrala Mitropolitană într-o procesiune desfăşurată vineri dimineaţă, la care au asistat câteva mii de oameni. Ca şi anul trecut, Sfânta Liturghie, programată marţi, 14 octombrie, se va desfăşura în faţa Catedralei Mitropolitane, pe pietonalul Ştefan cel Mare. La ceremonia religioasă este aşteptat şi premierul Victor Ponta.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult