Acasa Actualitate-InternaSocial Iaşi. Un bloc a sărit în aer: morţi şi răniţi

Iaşi. Un bloc a sărit în aer: morţi şi răniţi

scris de D.P.
9 afisari

Bilanţul exploziei de luni seara la un bloc de locuinţe din Iaşi a crescut la doi morţi şi 11 răniţi, după ce soţia bărbatului găsit mort a fost descoperită şi ea fără suflare, sub dărâmături.

explozie bloc iasiPurtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Iaşi, Nicolae Pralea, a declarat, pentru Mediafax, că şase răniţi au fost transportaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Spiridon” din Iaşi.

Cele şase persoane au suferit arsuri şi intoxicaţii.

De asemenea, cinci răniţi au fost evaluaţi la faţa locului, dar nu a fost nevoie de transportarea acestora la spital.

„Sunt undeva, în total, 11 victime, apelul a fost primit la ora 20.21, pe strada Văscăuţeanu, o explozie, o acumulare de gaze”, a spus purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Iaşi.

Potrivit acestuia, din cele şase victime transportate la spital, patru sunt femei cu vârste cuprinse între 55 şi 82 de ani.

De asemenea, Nicolae Pralea a declarat că şi soţia bărbatului găsit iniţial mort a fost găsită fără suflare, sub dărâmături, astfel că bilanţul exploziei a crescut la doi morţi.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Iaşi, Loredana Covalschi, a declarat că reprezentanţii Inspectoratului de Stat în Construcţii vor efectua o expertiză.

Explozia urmată de un incendiu a avut loc la un bloc de locuinţe situat lângă seminarul catolic „Sfântul Iosif” Iaşi, în zona „Copou”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult