Iaşi: Un proiectil a explodat rănind doi copii | Ziua Veche
Acasa Actualitate-InternaSocial Iaşi: Un proiectil a explodat rănind doi copii

Iaşi: Un proiectil a explodat rănind doi copii

scris de Laurentiu Banches
4 afisari

Doi copii, de 6 şi 12 ani au fost răniţi, în seara de  joi, 25 octombrie în urma exploziei unui proiectil din cel de-al doilea Război Mondial.

Iaşi: Un proiectil a explodat rănind doi copii

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Iaşi, Silvia Spiridon, a declarat pentru mediafax, este vorba despre un proiectil calibru 76 milimetri, incidentul având loc în jurul orei 18.00 pe un deal de la marginea comunei ieşene Balş. Ea a adăugat că cei doi copii sunt răniţi, fiind transportaţi la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iaşi. Legat de starea celor doi, Silvia Spiridon a adăugat că „unul dintre copii are o plagă abdominală, iar celălalt o plagă la picior. Ei sunt conştienţi şi se află în afara oricărui pericol”.

Martori ai incidentului spun că micuţii au găsit proiectilul pe dealul de la marginea localităţii Balş şi s-ar fi jucat cu el, iar muniţia a explodat. Acesta este cel de-al doilea caz petrecut în judeţul Iaşi, după ce, în urmă cu câteva luni, doi copii au fost grav răniţi în localitatea Bălţaţi, după ce un proiectil pe care l-au găsit pe un câmp a explodat.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult