Acasa Actualitate-InternaSocial Ice Cream Sundae, sărbătorită de Google

Ice Cream Sundae, sărbătorită de Google

scris de D.S.S.
5 afisari

Google ne aminteşte că pe 3 aprilie se împlinesc 119 de ani de la prima atestare istorică a desertului de îngheţată Sundae.

În aprilie 1892, in Ithaca, John M. Scott, preot al Bisericii Unitariene, Chester Platt, co-proprietar al farmaciei Platt&Colt, a creat prima îngheţată Sundae documentată istoric. 

 
Ice Cream Sundae, sărbătorită de Google

Ice Cream Sundae, sărbătorită de Google

Cuvântul  Sundae are o origine relativ obscură. Cei care revendicau reţeta faimoasei minuni culinare erau din Ithaca, New York; Two Rivers, Wisconsin, Plainfield, Illinois, Evanston, Illinois, New York City, New Orleans, Louisiana, Cleveland, Ohio, şi Buffalo, New York.

Evanston a fost una din primele locaţii care în 1890 a adoptat aşa zisă ‘’lege albastră’’. Această lege era de obicei introdusă în Canada şi Statele Unite, destinată să asigure respectarea standardelor religioase, în special respectarea duminicii ca zi de cult sau odihnă şi o restricţie privind cumpărăturile în ziua de duminică

În majoritatea cazurilor nu există înregistrări istorice pentru a dovedi sau infirma originile anumitor produse alimentare foarte cunoscute cum ar fi: hot dog, hamburgeri, placintă cu mere etc. O excepţie este însă îngheţata Sundae.

 
pe 3 aprilie se împlinesc 119 de ani de la prima atestare istorică a desertului de îngheţată Sundae

Google si-a schimbat logo-ul pentru Ice Cream Sundae

 Ithaca are o documentaţie bogată despre crearea îngheţatei Sundae în 1892. În după-amiaza zilei de duminica 3 aprilie 1892, reverendul John M. Scott şi Chester C. Platt aşa cum obişnuiau s-au întâlnit pentru a sta de vorba într-un local din centrul oraşului. Încercând să se răcoreasca, Platt a cerut două boluri cu îngheţată de vanilie. Atunci cand şi-a primit îngheţata, în loc să o servească simplă, acesta i-a adăugat sirop de cireşe şi cirese confiate dându-i un gust şi un aspect deosebit, astfel încât oamenii s-au simţit obligaţi să creeze un nume pentru acest desert delicios. După mai multe dezbateri s-a hotărât ca aceasta să primească numele zilei în care a fost făcută. Aşa s-a născut prima „Cherry Sunday„.

1 comentariu

Irene 03-04-2011 - 11:18

yumm:x

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult