Acasa Actualitate-InternaSocial IGPR şi IML vor lua decizia transferului în cazul Năstase

IGPR şi IML vor lua decizia transferului în cazul Năstase

scris de Laurentiu Banches
1 afisari

Comisia de evaluare a hotărât că fostul premier Adrian Năstase va rămâne la Spitalul Floreasca, urmând ca decizia transferului să fie luată de IGPR şi IML.

Adrian Nastase ramane la Spitalul Floreasca

Luni, 25 iunie, o comisie a Spitalul Floreasca s-a intalnit pentru a discuta şi lua o decizie cu privire la solicitarea poliţiei Capitalei referitoare la starea de sănătate a fostului premier, pentru a se şti dacă acesta poate fi mutat în penitenciar. Doctorul Bogdan Opriţa a declarat, conform realitatea.net că în urma acestei întâlniri „Comisia de la spital a stabilit că un eventual transfer al pacientului poate fi stabilit doar în urma evaluării medico-legale. În acest sens, am înaintat adrese Poliţiei Române şi Institutului Naţional de Medicină Legală (IML)”. Astfel, Adrian Nastase ramâne la Spitalul Floreasca, pâna ce va fi evaluat de Comisia IML, care va decide eventualul transfer la spitalul din penitenciar, acesta neavând în prezent statut de deţinut.

Tot luni, avocatul lui Adrian Năstase, Ioan Cazacu, a anunţat că a depus o cerere de contestaţie în anulare a deciziei prin care fostul premier a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare în dosarul „Trofeul Calităţii”. Ioan Cazacu a mai spus că a fost anunţat de Tribunalul Bucureşti că marţi dimineaţă este o procedură deschisă de IGPR în legătură cu executarea pedepsei lui Adrian Năstase, probabil o cale procedurală şi că se va duce la Tribunal, marţi, pentru a vedea despre ce este vorba.

Duminică, Poliţia Capitalei a anunţat că procedura de executare a mandatului privind pedeapsa cu închisoarea a lui Adrian Năstase nu a fost încheiată. Acest lucru s-a întâmplat, întrucât nu a fost întocmit procesul verbal de încarcerare în seara zilei de miercuri 20 iunie când a fost dată sentinţa în cazul “Trofeul Calităţii” de Tribunalul Bucureşti. Adrian Năstase a încercat să se sinucidă miercuri noaptea, în momentul în care un echipaj de poliţie a venit în imobilul acestuia din strada Zambaccian, pentru a-l conduce pe fostul premier în arest.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult