Acasa Actualitate-InternaSocial IGSU: Recomandǎri pentru cetǎțeni ȋn lupta cu ninsoarea și viscolul

IGSU: Recomandǎri pentru cetǎțeni ȋn lupta cu ninsoarea și viscolul

scris de Z.V.
0 afisari

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) recomandă cetăţenilor să nu plece la drum decât dacă este necesar, să aibă pregătite unelte pentru degajarea zăpezii, rezerve de alimente şi apă, medicamentele necesare pentru tratamente şi mijloace de iluminat independente.

IGSU: Recomandǎri pentru cetǎțeni ȋn lupta cu ninsoarea și viscolul (foto:jurnaluldenordvest.ro)

„Având în vedere atenţionarea meteorologică cu valabilitate în data de 29.01.2014, pentru intervalul orar 06.00 – 23.00, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă face un apel către toţi cetăţenii să se informeze permanent asupra condiţiilor meteo folosind toate mijloacele de informare şi să nu pornească la drum decât dacă este necesar, iar în acest caz să echipeze autovehiculele corespunzător anotimpului de iarnă”, se arată într-un comunicat de presă al IGSU, remis de mediafax. Totodată, IGSU face un apel către femeile care ar trebui să nască în perioada imediat următoare şi gravidele cu risc, să se cazeze în localităţile unde sunt spitale, pentru a putea fi asistate medical în timp util.

Pentru a fi pregătiţi să reziste acasă, IGSU recomandă cetăţenilor să pregătească o rezervă de alimente, apă şi combustibil, să păstreze la îndemână uneltele pentru degajarea zăpezii, să asigure mijloace diferite pentru încălzit şi prepararea hranei şi să pregătească mijloace de iluminat independente de reţeaua electrică. Persoanele care urmează tratamente cu medicamente sunt sfătuite să îşi asigure din timp stocurile necesare, pentru a nu se afla în imposibilitatea de procurare a acestora.

IGSU, cu toate echipajele disponibile, inclusiv cele de pompieri paramedici, sunt pregătite să intervină pentru salvarea persoanele aflate în situaţii dificile, prin toate operaţiunile necesare, respectiv evacuare, transport şi asistare. În Capitală, pentru informarea rapidă a cetăţenilor, ISU Bucureşti a transmis avertizarea meteorologică, însoţită de câteva recomandări, pe cele 37 de panouri electronice dispuse în zonele cu trafic intens.

IGSU mai recomandă anunţarea oricărei situaţii de urgenţă, generată de fenomenele meteorologice, în cel mai scurt timp, la numărul unic 112, precum şi urmărirea buletinelor meteorologice şi a recomandărilor făcute de autorităţile centrale şi locale. Bucureştiul şi 14 judeţe, respectiv Ilfov, Giurgiu, Prahova, Teleorman, Călăraşi, Ialomiţa, Constanţa, Tulcea, Brăila, Buzău, Vrancea, Galaţi şi jumătatea de sud a judeţelor Argeş şi Dâmboviţa, sunt miercuri, până la ora 23.00, sub avertizare cod portocaliu de viscol.

44 comentarii

mortu inghetat 29-01-2014 - 12:29

Recomandarea cea mai buna ar fi ca pe timpul iernii si a guvernarii USL romanii sa plece in concediu in alta tara chiar si in CONGO unde zicea BOMBO

salut 29-01-2014 - 15:09

Nu Bombo zicea, mai secatura basista. TU si alte lepadaturi ca tine ziceau. Si ati adus CONGO in Romania, ca tot sufereati de lipsa lui.

Iar articolul, mai imbecilitate basista, citit la timp, poate salva oameni. Tu nu spui nimic constructiv, tot sa pui talpa, asa ai invatat toti anii astia de la jigodia nationala. Dupa aia sa hahai precum imbecilii ce ti-au raspuns in acelasi sens.

Pungescu Gazian 30-01-2014 - 05:35

„Totodată, IGSU face un apel către femeile care ar trebui să nască în perioada imediat următoare şi gravidele cu risc, să se cazeze în localităţile unde sunt spitale, pentru a putea fi asistate medical în timp util.”

E CLAR, VREA SA PUNA O TAXA PE GRAVIDELE CE LOCUIESC DEPARTE!

Uselist la maximum, ne jupoaie pontologu!

UnUL 30-01-2014 - 09:12

Cred că guvernul ar trebui să recomande respectivelor gravide să se abțină să nască până trece viscolul și sunt curățate drumurile (adică încă cel puțin o lună!). (??!!)

Mircea 29-01-2014 - 12:57

Alte sfaturi deosebit de utile de la domnii care ne dau curent electric:

„In cazul in care survine o pana de curent si observati ca si locuintele vecinilor sau alte cladiri de pe strada nu au lumina, inseamna ca avaria este mai extinsa si echipele noastre cunosc deja situatia si vor remedia deranjamentul in cel mai scurt timp posibil, asadar nu e nevoie sa mai sunati la call center.”
Enel

pathfinder 29-01-2014 - 13:04

🙂
Imbatabila logica!

Daca prin absurd toata lumea le urmeaza sfatul si nimeni nu suna, de unde cunosc astia de la Enel situatia?!?

ValVerde 29-01-2014 - 15:26

Ziceai ca esti inginer si presupun ca stii cum se misca electronii pe conducta. Orice avarie care afecteaza mai mult de citeva case (un transformator de inalta tensiune sau o linie principala) e semnalizata automat pe tablourile de control ale Enel. Nu e nevoie sa dea nimeni telefon.

pathfinder 29-01-2014 - 15:48

Hehehehehe
Nu intotdeauna.
Daca un imbecil taie un cablu cu buldozerul si cele 5-6 case din jur raman fara curent nu stiu astia.
Am patit-o…

Plus ca telefonul + amenintarea cu protectia consumatorilor grabeste echipa de interventie.
Am patit-o…

Nu e vorba de Enel in cazul meu, dar instalatiile sunt in mare aceleasi din 1989.
Astia doar au cumparat si intretin.
Nu investesc.

ValVerde 29-01-2014 - 15:51

O fi, dar atunci ia-te de Pungasu Gaozar, ca asta umbla cu buldozeru’ si e si foarte nepoliticos cu escavatoru’ (scuipa, ceva de groaza !! Nu stiu de unde o fi invatat…Huhule ! unde te ascunzi, potaie ?)

salut 29-01-2014 - 16:08

Te-a vazut mai prost, mai baiete, ti-au vandut-o pe aia cu „aparatele nu detecteaza”. Te-au vazut LinJirica d’asta nou care se uita ca la poarta noua cand aude de impedante si elemente reactiva. Nu, nu sunt tanculete din jocul pe care il joci tu.

pathfinder 29-01-2014 - 16:14

Vai di miniii mai piticotulii.
Da si ma mai iubesti mai micime mica, mai…
Numai sub mine te vad azi…
Iti lipseste sieva miscare, mai?

Acuma serios: iar n-ai spus nimic.
Da’ tre sa ai si tu o supapa…
Nesimtire mica…

salut 29-01-2014 - 16:21

Lasa mai rujatule, ca doar tu te dadeai LinJirica.

Obsesia gaozarului de a fi mai mult decat ce este: o gaura de cur – la propriu.

D’aia esti si basist.

pathfinder 29-01-2014 - 16:26

Ce a spus piticul atomic:
—————————————-
…rujatule … LinJirica … Obsesia gaozarului … o gaura de cur … basist.
—————————————-

Adica ce ai spus, de fapt?
Ca si celalat nefericit ai incercat sa te descrii?

Nu e cazul.
Pentru ca e clar.

pathfinder 29-01-2014 - 13:06

Pe de alta parte… 😉
„Enel Energie cuprinde activitățile de furnizare din Banat (județele Timiș, Arad, Hunedoara, Caraș-Severin) și Dobrogea (județele Constanța, Călărași, Tulcea, Ialomița), deservind 1.450.000 de clienți .”

salut 29-01-2014 - 15:41

Si care-i relevanta, mai Rujatule ? Ce ai spus in plus fata de incercarea imbecila a aluia de a face „o gluma” ? Ce are de-a face „umorul” nefericitului ala, purtator ilegal de obiect deasupra umerilor, cu faptul ca Enel, Manel, Fanel, sau cine mai vrei tu au 1, 5 milioane de clienti si deservesc Kuala Lumpur?

pathfinder 29-01-2014 - 15:49

🙂
Atat.
Te mai las sa te gandesti…

salut 29-01-2014 - 16:11

Sigur.

Dispari, gaozare!

Mircea 29-01-2014 - 13:39

Ma intreb daca urmasii urmasilor nostri o sa apuce anunturi de genul „Viscol, cod rosu ? Ei si ? Platiti taxe si impozite ca sa nu va faceti probleme. Vedeti-va linistiti de problemele dvs. ca aici e gradina Maicii Domnului nu Suedia, Norvegia, Japonia sau alta tara subdezvoltata.”
🙂

salut 29-01-2014 - 15:34

Si inca ceva, mai secatura basista cu 20 de nick-uri, tu scrii, tu iti raspunzi.
Cand Ililescu propunea „modelul suedez”, imbecili patentati si necititi ca tine urlau si faceau misto : „auzi, dom’le, modelul suedez!” (Da, „auzi dom’le”, ca inca de atunci toti prostii se domneau si cand si mai ales cand NU era cazul, cum faceti voi pe forum).
Asa ca, cel putin in privinta tarilor nordice, mai lepadatura basista, … „ciocu mic”.

Mircea 29-01-2014 - 16:38

Eu zic sa te arunci in butoiul cu muraturi si sa comentezi dupa ce te trezesti, mai secatura uselista. Eu folosesc UN SINGUR NICK iar cind dragul tau Iliescu propunea modelul suedez nu aveam internet si nu faceam misto de maria-sa. In privinta tarilor nordice, mai lepadatura uselista, incearca sa cumperi ceva simt al umorului daca nu ai inteles ce am dorit sa scriu dar vezi ca ti se cere la magazin dovada de inteligenta.

Mircea 29-01-2014 - 16:43

Si inca ceva, mai secatura uselista. Am uitat sa te fac si eu ,pe merit, imbecil patentat si necitit. Scuze.

mircea 29-01-2014 - 16:58

pe timpul iernii sa nu beti apa multa ca inghetati,iar vara va pot rugini organili.Fiti cumpatat nu lacomi ca Malacu

UnUL 29-01-2014 - 17:50

A bâiguit și mirciulică ceva ininteligibil, domnule Mircea; asta așa ca să se bage în vorbă ca musca în rahat, nu că ar avea ceva de spus

salut 29-01-2014 - 17:13

Asa mai imbecilitate: despre existenta sau non-existenta internetului in ’90-92 vorbeam.
Dumnezeule !

Tu ai si frati acasa, mai prostie de jur imprejur? Ma-ta a puit suplimentar? Grea povara pentru umanitate, daca raspunsul e afirmativ.

Si da, mai gaozare, tocmai despre scremerea ta pe care o numesti „umor” e vorba.
Ai produs scremerea cu pricina la un articol informativ, neutru, care se vroia sa fie de ajutor. Articolul asta si alte informatii de aceiasi natura poate salva vieti. Un om normal nu ar beli fasolele ca proasta la poola cu scremeri d’astea pe care numai ea (proasta) le numeste „umor”.
Dar basistii nu sunt oameni normali.

Mircea 29-01-2014 - 17:52

Mai imbecilitate,
Daca vorbeai despre nick-uri in primul rind si despre cei care il contestau pe tovarasia-sa tov. Ilici am incercat sa-ti explic (grea sarcina) ca pe vremea aia nu aveam nici nick si nici nu aveam cum sa fac misto de dragul tau presedinte fie-i numele in veci pomenit inconjurat de secere si ciocane. Ca toti „prostii” se domneau de atunci ai dreptate numai cei „inteligenti” ca tine regreta si acum ca nu se tovaraseau. Istoria merge inainte, cei ca tine stau ca la poarta noua si injura.
Mai gaozare, daca pentru tine e de mare ajutor cind ti se spune sa stai linistit si sa nu dai telefoane e OK (pardon, haraso). Tocmai pentru cei ca tine am dat citatul nu pentru cei inteligenti asa ca era cazul sa-mi multumesti in loc sa demonstrezi ca uselistii nu sunt oameni normali si nu stiu sa aprecieze ajutorul.

urbos 29-01-2014 - 18:05

Ma tampitule, hahahahahahahahahaha, misto-ul de Ilici se putea face doar pe net?
Ce idiot! Hahaha!
Cretinule, de Ilici se facea misto prin toata presa de atunci pe chestia asta.

PS sa nu se creada ca-s vreun fan al modelului suedez

Mircea 29-01-2014 - 18:15

urbos

Ma tampitule, hahahahahahahahahaha, chiar daca e greu pentru tine sa intelegi eu am spus ca nu am facut misto. Sigur pentru tine trebuie sa precizez ca nu am facut misto nici pe net, nici in piata, nici in presa, nici la sedinta de bloc, nici…ma opresc aici ca tot nu pricepi. Ce idiot! Hahaha!
Cretinule, DECI NICI IN PRESA nu am facut eu misto iar daca toata presa facea misto probabil ca avea dreptate. Intelegi ma timpitule ?

urbos 29-01-2014 - 19:14

Citeste ma schizofrenicule ce-ai scris mai inainte.
De ce dreacu nu te omori ma vierme?

Mircea 29-01-2014 - 19:46

urbos
29-01-2014 at 19:14

Citeste ma schizofrenicule ce am scris mai inainte.
De ce dreacu nu te omori ma vierme?

Deci mai inainte am scris:
„Mai imbecilitate,
Daca vorbeai despre nick-uri in primul rind si despre cei care il contestau pe tovarasia-sa tov. Ilici am incercat sa-ti explic (grea sarcina) ca pe vremea aia nu aveam nici nick si nici nu aveam cum sa fac misto de dragul tau presedinte fie-i numele in veci pomenit inconjurat de secere si ciocane…….”
Asta e mai inainte sau vrei tot ?

urbos 29-01-2014 - 19:57

Da ma sifiliticule, deci n-aveai nick ca sa faci misto de Ilici. Hahahahaha!

Mircea 29-01-2014 - 20:01

urbos
Da ma sifiliticule, repet ca tot nu pricepi:
NU AM FACUT MISTO DE ILICI.
Acum e clar ?

Mircea 29-01-2014 - 20:03

Am uitat:
Hahahahaha!
Drepti ! Culcat !

salut 29-01-2014 - 20:19

@ Mircea

Ca orice secatura basista, esti incapabil sa sesizezi ideea principala, firul logic al unei discutii. Mai ales ca, uitucule, chiar tu l-ai pus in discutie. Dar ce sa-i ceri unu-i basist „de dreapta” care a uitat ca nu mai departe de ieri (literalmente) a fost „de stanga”

In plus, imbecilule esti si ilogic:
Incepi fraza cu „daca”….si o continui de parca ar fi scris „pentru ca”…

Pricepi diferenta intre ipoteza (daca) si concluzie (pentru ca), imbecil basist?
Ca sa nu te mai chinui ca prostul, iata fraza cu pricina:

Daca vorbeai despre nick-uri in primul rind si despre cei care il contestau pe tovarasia-sa tov. Ilici am incercat sa-ti explic (grea sarcina) ca pe vremea aia nu aveam nici nick si nici nu aveam cum sa fac misto de dragul tau presedinte fie-i numele in veci pomenit inconjurat de secere si ciocane”

Intelegi, imbecil basist necitit ca dupa acel „daca” ar fi trebuit sa existe un „atunci” sau ceva asemanator, chiar daca numai subinteles? Intelegi logica elementara de tipul „Daca…..atunci….”?

Intelegi, imbecil basist necitit ca daca vroiai ca acel „daca” sa introduca o concluzie in loc de o ipoteza, ar fi trebuit sa spui „Dar daca tot vorbesti…” sau „Daca tot vorbesti ” sau ceva asemanator?

Intelegi, mai precar alfabetizatule?

urbos 29-01-2014 - 20:24

Da ma Mircica talambule, n-ai facut misto pentru ca n-ai putut, pentru ca n-aveai nick. Hahahahahahaha!

UnUL 29-01-2014 - 17:47

Nu e nevoie, domnule Mircea, Salaud e gata murat. De aceea e așa de acru tot timpul.

Mircea 29-01-2014 - 17:54

Asa pare dar ma tem ca din nou imi pierd vremea cu oameni care nu stiu sau nu pot sa inteleaga lucruri simple.

salut 29-01-2014 - 19:49

…domnule Mircea..

Da, domneala imbecililor.

UnUL 29-01-2014 - 20:52

@Salaud, canalia perfectă
???????????? !!!!

salut 29-01-2014 - 21:12

Da mai NuLule. Poti sa-mi lingi dosul fara mustrari de constiinta, ca de la sluga la canalie, asa cum iti place, asa cum esti obisnuit.

UnUL 29-01-2014 - 21:49

@Salaud, nesimțitul târgului
???? ۞ Ѿ Ѽ Ѡ ҉ ҈

salut 30-01-2014 - 00:18

Pai e perfect mai slujane. Daca sunt „canalia perfecta” si „nesimtitul targului”, sunt Basescu, mai secatura !!!

Grabeste-te sa-mi pupi dosul, stau la coada si alti idioti utili.

Si nu uita, esti dispensabil, chiar daca ai maro pe buze.

haha haha haha.

UnUL 30-01-2014 - 00:43

Salaud. gunoiul gunoaielor
ﷲ ﷼ ﺥﺱ ﺶ ﻍ ﯔ ☼☼☼☼ † ‼ !!

salut 30-01-2014 - 00:54

Una-doua iti dispare pojghita de telectual, mai slujane.
Hehehe, cand ti-am spus ca esti doar o taratura cu pretentii ridicole de intelectual.

Si da, sunt “canalia perfecta”, “nesimtitul targului” si „gunoiul gunoaielor”, adica sunt BASESCU mai sluga.

Acum, cand stii cine sunt, da-mi o limba pe dos, dar fii gentil, ca esti dispensabil, iobag prost de Cluj.

UnUL 30-01-2014 - 09:14

@Salaud, mârlanul lui Pește
† ‼ !! ← ↑ → ↓ ↔ ↕ ♪ ♫ ☻☺☼

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult